Sorkin újabb részleteket osztott meg a filmről

Skarp 2014.11.17. 15:19 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 174

lisa_kiemelt

A The Independent kapta el egy interjú erejéig Aaron Sorkint, az Egy becsületbeli ügy, Az elnök emberei, a Social Network és a Moneyball íróját, aki jelenleg a Sony Steve Jobs moziján dolgozik. Bár Jobs szerepére még mindig nincs meg a színész, de megtudhattuk, hogy nagy bejelentés készül. A film elkészülését eddig egy rakás akadályozó tényező hátráltatta: először David Fincher kapta meg a rendezői pozíciót, majd kikerült a projektből. Helyére a számos sikerfilmet jegyző Danny Boyle ült, de ezzel nem lett vége a bonyodalmaknak.

A szerepet Leonardo DiCaprio és Christian Bale is visszaadta, ami lassan elátkozottá válik a szakmabeliek szerint is. Hogy ki érkezhet a helyükre, azt nem tudni, legutóbb Michael Fassbender neve merült fel. Bale egyébként a szerep komplexitása miatt mondott nemet, amit Sorkin is megerősített: “ez egy 181 oldalas forgatókönyv, amiből 100 oldal a főszereplő karakter jelleme”. Sorkin az interjúban Fassbendert sem tudta megerősíteni, csak azt, hogy fontos bejelentés áll a küszöbön.

A Mac, a NeXT és az iPod bejelentéseire 30-30 percet szánó film írója azt is megosztotta, hogy a film különösen nagy hangsúlyt fektet majd Lisa Brennan-Jobsra, aki a női főszereplője lesz a filmnek. Brennan-Jobs egyébként nem volt hajlandó apja életében együttműködni Isaacsonnal a könyv megírásában, azonban a hírek szerint Sorkinnak sokat segített a film tető alá hozásában. “Míg apja élt, azért nem akart részt venni, mert nem akarta elidegeníteni magától szüleit, így nagyon hálás vagyok neki, hogy most hajlandó időt és energiát fordítani erre velem. Elvégre ő a film hősnője.” – nyilatkozott Sorkin.

Az írózseni azt is elmondta, hogy a projektbe őt pont Jobs – főként a lányához, Lisához fűződő – emberi kapcsolatai vonzották be. Mint az köztudott, Steve eleinte nem volt hajlandó elismerni apaságát, azonban később egymásra találtak, sőt tinédzserévei nagyrészét apjával élve töltötte el a most 36 éves hölgy, akit Steve végül nevére is vett. A Jobs-filmnek egyelőre nincsen megjelenési dátuma, de belső infók szerint Boyle kezébe vette az irányítást, így a dolgok valószínűleg végre megindultak előrefelé. A gyönyörű Jessica Chastaint már hírbe hozták a filmmel, könnyen meglehet hogy pont a Jobs-lányt fogja játszani?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!