Újra rekordszinten állnak az Apple részvényei

HusztiD 2014.11.14. 15:33 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 223

A hónap elején már említést tettünk arról, hogy nagyon jól állnak az Apple részvényei, most pedig ismét arról számolhatunk be, hogy újabb rekordot döntöttek. Két éve volt utoljára csúcsponton az AAPL, onnantól csökkenés, majd fokozatos növekedés volt megfigyelhető.  Ennek köszönhetően rekordértéken áll a cég piaci kapitalizációja is csúcson van.

Annak ellenére, hogy sokan temették a vállalatot, egészen pozitív meglepetést okozott az kaliforniai vállalat, mióta 7-1 arányban osztották fel a részvényeket. 2012 szeptember 19-én az Apple 658,15 milliárd dollárral állította be korábbi csúcsát, a tegnapi nap folyamán azonban már 663,20 milliárd dolláron állt meg, amelyet ha átváltanánk, akkor iszonyatos mennyiségű forintot kapnánk (több, mint 160 ezer milliárd). Egyébként az alábbi táblázaton remekül megfigyelhető, hogy miként növekedett és csökkent az Apple részvényeinek az ára.

apple-market-cap1

Hogy Carl Icahn, a híres befektető se maradjon ki a történetből, közölte, hogy még így is alulértékeltek az Apple részvényei. Szerinte  nem kizárt, hogy a jövőben a cég részvényei akár a 203 dollárt is elérhetik. Ha ez bekövetkezne, akkor az Apple lenne az első olyan vállalat, aki eléri az egy trilliárdos értéket. Az almások részvényei egyébként folyamatosan növekednek az előző negyedéves jelentések és az új iPad-ek bemutatása óta. Továbbá érdemes megemlíteni, hogy az Apple folyamatosan vásárolja vissza a szabad részvényeket, a hírek szerint pedig 90 milliárd dollárnyit igyekeznek megszerezni a visszavásárlási programjuk által.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Krumplibogár - 2014.11.14. 16:41

    Király grat apple ! Imádom az Apple-t és az ilyen híreket nagyon jó hallani !

  2. Toki - 2014.11.15. 12:00

    En kaszaltam is rajta közel 1 millió forintot! Es nincs megállás! :))))))

Szólj hozzá Te is!