Apple-Nike közös projekt jöhet

Skarp 2014.10.26. 17:27 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 484

nikeappleviselheto_kiemelt

Bár amikor az Apple Watch érkezésének a hírére (vagy egyéb más okból) a Nike kinyírta a FuelBandet, sokan azt gondolhatták, hogy vagy teljesen kiszállnak a viselhetők piacáról, vagy valami komoly összefonódás készül Cupertinoval. Akik az utóbbit tippelték, azoknak lehet, hogy most igazuk lesz. Mark Parker, a Nike CEO-ja ugyanis most azt állítja, a két cég egy kevésbé feltűnő viselhetőn dolgozik, szoros együttműködésben.

Ezen felül nem sok részlettel szolgált a kooperációt illetően, csak annyit tett még hozzá, hogy a közösen fejlesztett technológia kevésbé lesz szem előtt. “Kritikus fontosságú az irány, amerre a viselhetők elindulnak majd. A manapság elérhető, nagyon tech szemléletű eszközök felől egy kevésbé látható, integráltabb, stílusosabb és funkciógazdagabb irányba szeretnénk elmenni.” – mondta a Guardiannek Parker.

A közös projekt híre nem annyira meglepő azoknak, akik ismerik a két cég közös történetét. Már majdnem egy évtizede dolgoznak együtt fitnesz-projekteken, az iPodok-hoz és iPhone-okhoz tervezett Nike+ platform kezdetei óta. Sőt, Tim Cook tagja is a Nike elnöktanácsának. A cég még áprilisban menesztette a FuelBand fejlesztési csapatának nagy részét, mikor a hardverfejlesztés helyett inkább a szoftverek felé fordult.

Konkrét megjelenési dátumot nem tudunk még, de amennyire komolyan gondolja az Apple a piaci vezetés megszerzését, valószínűleg nem fognak sokat teketóriázni. Ez pedig intő jel lehet a többi cég számára: itt az idő szintet lépni, ha nem akarnak lemaradni – két ilyen cég összeállása mindig bíztató jel lehet a fogyasztók számára.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Z - 2014.10.26. 19:47

    Piaci vezetés megszerzése? Intő jel a többi cégnek? Könyörgöm, azt se lehet tudni miről van szó egyáltalán. :-) Szerintem az egész egy nagy marhaság.

  2. Baro Marci - 2014.10.27. 01:39

    Ennek ellenere en mar most orulok neki

  3. Z - 2014.10.27. 12:51

    Mégis minek örülsz? :-) Azt se tudni mi készül. Lehet, hogy csak egy Apple logos lépésszámláló Nike cipő, de az is lehet, hogy igazából semmi.

Szólj hozzá Te is!