Tokenizációval lehet még biztonságosabb a mobilfizetés

Skarp 2014.09.08. 18:09 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 1 345

A 9to5mac szerint ez lehet az oka annak, hogy az Apple Store-okban és számos egyéb boltban új NFC fizetést lehetővé tevő hardvereket telepítenek az iPhone 6 indulása előtt. A hírek szerint az Apple biztonsági megoldásként a tokenizációt alkalmazná. A tokenizáció olyan folyamat, amely a kártyaszámot egy helyettesítő értékre cseréli, így nem kell vezeték nélkül továbbítani kártyaszámokat vagy más kritikus fontosságú személyes adatokat.

A tokenizációs rendszer egyszer használatos biztonságos kódokat rendel a tranzakciókhoz, amik a tranzakció után használhatatlanná válnak. Ezzel jelentősen megnő a biztonság, mivel így rossz szándékú harmadik fél nem képes olyan információ elfogására, ami hozzáférést adhat a felhasználói fiókodhoz vagy a pénzedhez. A probléma az, hogy nem minden NFC-terminál képes az ilyen típusú műveletek kezelésére, így akik szeretnének az iPhone 6-tal kompatibilis rendszert, azok kénytelenek fejlesztést végrehajtani.

Az Apple rohamtempóban létesíti elsőként az ilyen rendszereket saját boltjaiban, illetve a hírek szerint a McDonald’s és a Starbucks is vadul fejleszt jelen pillanatban is. Sőt, csomóan nem korábbi NFC-termináljaikat váltják újabbra, hanem az iPhone 6 indulásával pattannak fel a mobilfizetős szekérre. Egyre több híresztelés kap szárnyra az új rendszerrel kapcsolatban – úgy tűnik, a Passbook a holnap érkező iOS 8-cal új szintre léphet. Kiváncsian várjuk a részleteket. Közvetítésünk holnap 17:00-kor kezdődik!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Patrik1 - 2014.09.08. 18:17

    Uhh.. Hol tudom élőben nezni a MAGYAR nyelvű (vagy feliratos) Keynote-ot? Koszi előre is

  2. Fasirt - 2014.09.09. 09:27
  3. saaaXo - 2014.09.09. 10:11

    Apple oldalan nem lesz magyar felirat :DD http://www.handras.hu oldalon majd lesz magyar forditas vagy ha ramirsz a +31642429850 teloszamra ( ichat ) akkor nalunk is nezheted.

Szólj hozzá Te is!