Spammerek lepték el az iMessage-et

HusztiD 2014.08.22. 16:00 Apple, Egyéb, iOS 1 db 546

Sajnos a kéretlen reklámoktól senki sem menekül, hiszen ma már mindenhol elérnek minket a spammerek. Remek megoldás számukra erre az iMessage is, hiszen ehhez a megoldáshoz nem kell semmi külön díjat fizetni a szolgáltatónak, mint egy normál díjas SMS-ért, csupán elég egy mail cím, amelyen keresztül ingyenesen elérik az embereket.

Mint ahogyan az kiderült a Wired cikkéből, nagyon népszerű az iMessage-en történő spammelés. Méghozzá nem is kicsit, hiszen a mobil spam forgalmának a 30%-át teszi ki az Apple levelezési szolgáltatása, amely ebben az esetben egyáltalán nem nevezhető jó aránynak. Mint ahogyan már fentebb írtuk, a baj az, hogy a spammereknek elegendő csupán egy email cím, így nem kell külön a telefonszámokkal foglalkozniuk. Ha megvannak a címek, akkor egy egyszerű négysoros kóddal és az Applescript segítségével bárkinek küldhetnek kéretlen spam üzeneteket.

A hírek szerint az Apple már dolgozik a megoldáson, de ha mi is teljesen hatékonyak szeretnénk lenni ez ellen, akkor ki kell kapcsolnunk egy funkciót a beállításokban. Az Értesítési Központban van egy olyan opció az üzeneteknél, ahol ki lehet ezt kapcsolni, hogy csak a kontaktokban lévő személyektől kapjuk meg az értesítéseket, ezáltal csökkenthetjük a kéretlen üzeneteket és reklámokat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. BaroMarc - 2014.08.23. 02:50

    Magyarorszagon szerencsere ez rohadtul nem divik, ha nem vettetek volna eszre, de koszi az imessage korlatozo beallitastol szolo infot, semmi ertelme itthon

Szólj hozzá Te is!