Kevin Lynch: Az eddigi legvitatottabb Apple-zsákmány

Skarp 2014.08.19. 14:18 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 286

Pár évvel ezelőtt az Adobe és az Apple viszonya meglehetősen ellenséges volt. 2010-ben hatalmas vita folyt tech körökben arról, hogy az Apple iPhone-ja akkor most támogassa-e az Adobe a Macromedia-s felvásárlásával megszerzett Flash-ét. Steve a nem mellett döntött, mivel úgy vélte, nem az érintőképernyőhöz való és iszonyatosan akksiigényes.

Steve még egy hosszabb nyilatkozatot is kiadott “Gondolatok a Flashről” címmel, amiben leírta az Apple döntésének okait. Akkoriban a ring másik sarkában Jobs-szal szemközt az Adobe technológiai igazgatójaként Kevin Lynch volt, aki nem félt visszaszúrkálni az éppen ereje teljében levő óriásnak, még gúnyolódó videót is készített az iPhone-ról, a Mythbusters – Állítólag stílusában.

 Nem meglepő ezek után, hogy mikor tavaly Cupertino átcsalogatta a szakembert (valószínűleg okosóra projektjébe) sok Apple-rajongó nem volt túl boldog. Az Apple egyik legnagyobb védelmezője, őrkutyája, John Gruber is idiótának és rossz döntésnek nevezte Daring Fireball nevű blogján. A rossz viszony miatt mindenki azt várta volna, hogy akkori cégénél egyszerűen csak kipenderítik, ám az Adobe inkább nagyszabású búcsúbulit rendezett Lynchnek, aki 16 évig dolgozott a Macromedia és az Adobe soraiban.

A szakemberhez közeli források alapján nem meglepetés, hogy elfogadta az ajánlatot, hiszen a hírek szerint mindig nagy Mac-rajongó volt. “Sokat elmond a fontosságáról, hogy a cégek közötti klíma ellenére ekkora bulit rendeztek, hogy megünnepeljék Kevin a cégnél töltött éveit és a hozzájárulását” – mondta egy közeli ismerős a Business Insidernek. Az iWatch várhatóan októberben érkezik – akkor majd megláthatjuk, hogyan tudott beilleszkedni új munkahelyén.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!