Ügyes húzással javított az Apple a vezérkar nemi arányain

Skarp 2014.08.17. 14:06 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 4 hozzászólás 382

A legfőbb vezetőket bemutató oldalon eddig Angela Ahrendts volt az egyetlen nő, a store-hálózatért felelős senior alelnökként. Most azonban öt újabb pozíció, így öt újabb alelnök került fel az oldalra – az újoncok közül kettő nő. Kikerült Paul Deneve a különleges projektekért felelős alelnök, Lisa Jackson a környezetvédelmi kezdeményezések felelőse, Joel Podolny az Apple Egyetem dékánja, Johny Srouji a hardvertechnológiákért felelős VP és Denise Young Smith a globális HR-ért felelős alelnök.

Mindannyian közvetlenül Timnek jelentenek, de formálisan nem a vezetői elitcsapat tagjai. Az időzítés nem meglepő, hiszen a minap került ki a diverzitási jelentés, aminek számaival Cook nem volt túlságosan elégedett, így megfogadta, hogy komolyabb erőfeszítéseket tesz a javulás érdekében. Bár a jelenlegi változtatás tulajdonképpen csak jelképes, szakértők szerint ez a CEO üzenete lehet a világnak: rajta van az ügyön.

A jelentés mellé csatolt üzenetében Cook mind Young Smith-t, mind Jacksont kiemelte, s mindkét hölgy sokat szerepel a hírekben mostanság. Előbbi rendelte el ezen a héten két potenciálisan veszélyes anyag használatának beszüntetését, míg utóbbi a diverzitási jelentéshez csatolt videó kapcsán került a sajtó látóterébe. Jackson az EPA, azaz az Environmental Protection Agency (az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal) éléről került tavaly az Apple-höz.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. Ibrick - 2014.08.17. 20:59

    Ezek hogy neznek ki :)))
    Szerintem a homoszekszualis vezetok szazaleka is eleg magas lehet.
    Persze ezzel semmi gond, Viva liberalizmus…

  2. Patrik - 2014.08.17. 21:39

    Miert baj az, ha valaki külseje nem tökéletes?! Ezt sose értettem. Es mi van ha homoszexuális vagy leszbikus?! Legalabb kreatívabbak.

  3. Pal007 - 2014.08.18. 09:35

    Egyszóban: Jelképes

  4. Tóth Kornél - 2014.08.18. 12:21

    Ezek az emberek többet érnek mint te, Ibrick..de csak gúnyolódj a minimálbéreddel ;)

Szólj hozzá Te is!