Az Apple dominál a vállalati szférában

HusztiD 2014.08.15. 16:18 Apple, iPhone 0 db 376

Ismételten készült egy felmérés, ahol a vállalati szegmens részesedéseit vizsgálták meg. A legújabb statisztikai adatok az elmúlt negyedévet, tehát az április, május és júniusi időszakot figyelték meg, amelyből érdekes dolgok derültek ki. Többek között olyan tények, amit a címből már megtudhattunk, hiszen ismételten az almásoké a vezető szerep a vizsgált piacon.

A vállalati életben a cégek 67%-a használja az Apple termékeit, amivel több, mint kétharmados részesedést tudhatnak magukénak a kaliforniai almások. Nem rossz megoszlás ez, azonban ha az előző negyedévhez hasonlítjuk, akkor öt százalékos visszaesést tapasztalhatunk. Amíg az iOS bázisa csökkent, addig az Androidos társadalom pont ugyanennyit nőtt, így 32%-ra tornászta fel magát a Google rendszere. A listán jelen van még a Windows Phone aktivitása is, azonban ők csekély egy százalékos részesedést értek el a vizsgált időszakban.

Ha ezeket a megoszlásokat tovább szeretnénk bontani, akkor kiderül, hogy az aktivitás 51%-át az iPhone-ok, 16%-át pedig az iPad-ek tették ki. Itt érdemes megjegyezni, hogy az Apple táblagépei 90%-os arányban vannak jelen a vállalati tabletek piacán. A különféle Androidos okostelefonok 30%-ban, míg a tabletek 2%-ban találhatóak meg a cégeknél. Ha az alkalmazások használatát nézzük meg, akkor az üzleti felhasználók 88%-ban alkalmazzák az iOS-t, míg a maradék 12% az Androidot.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!