Pacific Crest: Apple-Visa együttműködés jöhet

Skarp 2014.08.05. 16:58 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 499

A nagy nevű elemzőcég szerint a két cég együttműködése letarolhatná a mobilfizetési piacot, egy erős mobilfizetési rendszert létrehozva. A Visa saját rendszerének biztonsági protokollján nemrégiben javított, ami kiváló táptalajt adott a techcégeknek, hogy bővítsék és kiterjesszék saját rendszereiket. Különösen az Apple járhat jól a változtatásokkal, s lábjegyzetben meg is jegyzik, véleményük alapján a két cég együttműködése etéren már a célegyenesben van.

A szerző, Josh Beck ősz elejére, nagyjából az iPhone 6 bejelentésének idejére prognosztizálja a szövetségi megállapodás bejelentését, amit a körülmények analizálása alapján szükségszerű stratégiai lépésnek gondol. Az Apple számára jól jönne a Visa etéren szerzett vaskos know-howja, míg a Visa is alaposan profitálna az Apple hatalmasra duzzadt, hűséges és aktív felhasználói bázisából, ami iszonyatosan megpörgetné az amúgyis dinamikusan növekvő szegmensnek számító mobilfizetési piacot.

Beck a Passbookban komoly potenciált lát, a mobilfizetési rendszert a meglévő alkalmazásra építve, azt továbbfejlesztve tudná elképzelni. A MarketWatch szerint mindkét cég számára racionális húzás lenne: az Apple a backendet bízná partnerre, a Visa pedig egy felhasználóival nagyon szoros kapcsolatot ápoló készülékgyártót szerezne meg szövetségesnek. Akárhogy is történik, mindenképpen érdekes lépés lenne, kiváló növekedési potenciállal.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!