2GHz fölött ketyeg majd az iPhone 6 processzora

HusztiD 2014.07.14. 11:08 Apple, iPhone 2 hozzászólás 1 145

Úgy tűnik, hogy a kínai médiában most elszabadult a pokol, ugyanis az utóbbi 2-3 hétben rengeteg információt szivárogtattak ki az Apple hamarosan megjelenő új telefonjáról. Például megtudhattuk, hogy a TSMC már leszállította az első processzorokat, azonban az is kiderült, hogy nem feltétlen lesz nagyobb az új készülék üzemideje. A legújabb hírek azt rebesgetik, hogy akár 2GHz fölötti órajellel kerülhet piacra a telefon.

A tavaly megjelent iPhone 5S-ben debütált az A7-es chip, amely az első 64 bites processzor volt az okostelefonok történetében. Magában az egységben 1.3 GHz-en futottak fejenként a magok. A későbbiekben megjelent iPad Air is megkapta ugyanezt a processzort, azonban ott már 1.4GHz-re húzták fel az órajeleket. A mostani információk szerint az A8-as chip szintén 64 bites, kétmagos lesz, azonban az órajelet 2GHz fölé is feltornászhatják. Hogy ez mennyire igaz vagy sem, azt mindenki kellő óvatossággal kezelje, hiszen lehet, hogy ez csak egy újabb hamis ázsiai pletyka a sok közül.

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miért pont két magot kap az új egység, amikor több gyártónak is megtalálható a piacon a négymagos készüléke. A válasz egyszerű: a jelenleg forgalomban lévő 5S nagyobb teljesítményre képes, mint a legtöbb négymagos konkurens. Ez részben a jól megírt szoftvernek és az remek optimalizálásnak köszönhető, így amíg ez nem változik, addig talán fölöslegesnek látja az Apple a váltást.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Pool - 2014.07.14. 22:09

    Igazuk is van. Probáltam egy antutu becmark progin az i5s 2 maggal jobb értéket hozott mint a sgs4 4 maggal. Fura de jóérzés volt nézni a haver arcát. :)

  2. Hami - 2014.07.14. 22:15

    4s-em. 800mhz magonként. 512RAM. :) nekem böven elég

Szólj hozzá Te is!