Haptic feedback az iPhone 6-ban?

Skarp 2014.07.10. 18:36 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 1 687

A Laoyaoba nevű kínai szakportál legalábbis ezt állítja cikkében. Ennek kapcsán mindig felmerül a kérdés, hogy mennyire érdemes hitelt adni ilyen nemzetközi szinten sehol sem ismert oldalak értesüléseinek. A fordulatok szinte állandók: “belsős forrásra hivatkozva”, a “gyártóhoz közel álló személyek szerint”. Ennek ellenére körbefutott az Apple sajtóban globálisan, mi is közöljük, és innentől már a ti dolgotok, hogy mennyire veszitek komolyan.

A hírek szerint a telefon a többféle erősségű és érzetű rezgéssel operáló motor segítségével igen finoman tud visszajelzést adni és rendkívül sokféleképpen variálható alkalmazástól vagy az érintőkijelzőn használt felülettől függően. A cikk a Google Translate tanulsága szerint kissé komikusan azt is kiemeli, hogy az új modul legalább kétszer-háromszor annyiba került, mint az iPhone 5S-ben található, 60 centbe (!!) kerülő vibramotor. A feltételezés nem egyébként nem nélkülöz mindenféle alapot, az Apple korábban már kifejezte érdeklődését a technológia iránt, sőt van egy 2009-es szabadalmi bejegyzésük is a témában.

A szabadalom lényege, alapötlete: mi lenne, ha a felhasználók érezhetnék a differenciát a weboldalak különböző elemei között, amit rezgéses visszajelzésekkel oldottak volna meg. Már akkoriban is úgy gondolták, hogy egy ilyen technológiai megoldás hiánya komoly hátrányt jelent az iPhone multi-touch kijelzőjének a piaci versenyben. Sokszor leírtuk már, de hátha valaki még nem tudja: az iPhone 6-ot őszre várjuk, 4,7 és 5,5 hüvelykes kijelzőméretben, négymagos és 64 bites A8-as processzorral és vékonyabb, lekerített sarkokkal – amolyan ötödik generációs Touch módjára (képünkön egy koncept-render). Rebesgetik még, hogy javított kamera és optikai képstabilizáció is érkezhet az új generációval – ez utóbbi lehet, hogy csak a nagyobbik, phablet készülékben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Pete - 2014.07.10. 22:28

    En ezt nem ertem:) :( ennek van ertelme?

  2. RafaTzara - 2014.07.11. 08:43

    NOOO PLS NOOO!!! Hugom regi samujan volt. Azon is nagyon utaltam

Szólj hozzá Te is!