Csökkent a Mac részesedése 2014 második negyedévében

HusztiD 2014.07.10. 16:00 Apple, Mac 0 db 169

Bár még kicsit messze van a július huszonkettedikei időpont, amikor az Apple hivatalosan is nyilvánosságra hozza a legfrissebb pénzügyi adatait, de az IDC felméréséből érdekes dolgok derültek ki. Ahogyan azt már hallani lehet, a PC piac bizonyos értelemben haldoklófélben van, ugyanis az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő tabletek visszaszorítják őket.

Az elemzésben az amerikai piacot és az előző 3 hónapban eladott gépeket vizsgálták meg. Nincs nagy meglepetésre ok, hiszen a címből már kiderült: csökkent az Apple részesedése. Összességében elmondható, hogy erősödött a PC piac, hiszen 6.9 százalékkal több gépet értékesítettek az idei második negyedévben, mint tavaly. Ez részben hatalmas meglepetésnek tudható be, ugyanis az utóbbi években egyre inkább csökkenés volt megfigyelhető az adott piacon.

Amerikában ezúttal a HP volt a legnépszerűbb, hiszen 4.55 millió gépet adtak el, szemben a tavalyi 3.94-gyel. Ez egy év alatt 15.6 százalékos javulást eredményezett. Hasonló a helyzet a Dell-nél is, hiszen 12.9 százalékos erősödést eredményeztek egy év leforgása alatt, így a legutóbb vizsgált időszakban 4.29 milliónyi egységet adtak el. Harmadik helyen a Lenovo található, akik 24.7 százalékkal növelték egy év alatt az eladásaikat, ezzel 1.91 millió gépet adtak el. Az Apple eladásai a negyedik helyig voltak elegendőek, hiszen most csak 1.67 millió gépet adtak el, míg tavaly 1.7-et. Ez 1.7 százalékos csökkenésnek tudható be, amely ugyan nem nagy mértékű, de hosszú távon kedvezőtlen lehet a vállalatnak. Ötödik helyre a Toshiba került, akik szintén növelték az eladásokat. Érdemes megjegyezni az egyéb kategóriát, hiszen a tavalyi időszakhoz képest 14.7 százalékos csökkenést produkált az összes többi gyártó.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!