A Samsung profitjai visszaesőben

Skarp 2014.07.08. 19:00 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 314

A dél-koreai óriásvállalat kedden bejelentette befektetőinek, a most záruló negyedévben várhatóan 26 százalékos profitvisszaeséssel számolhatnak az előző év azonos időszakához képest. Fő okként az okostelefon iránti kereslet gyengülését és az erősődő kínai és európai versenyt nevezték meg. A várhatóan 7-7,5 milliárd dolláros profit komoly visszaesés a tavalyi 9,5 milliárdhoz képest, ezzel a Samsung a harmadik csökkenő profitú negyedévet könyvelhette el egyhuzamban. Ezt az IT és mobilkommunikációs divíziók zavarának és a koreai won devizapiaci erős helyzetének tulajdonították.

Ráadásul a Samsung meglehetősen agresszív költekezésre volt kényszerítve a marketingköltségek terén. Mintha ez még nem lenne elég, a középkategória és a belépőszint készülékeit az Android One kezdeményezés készülékei és az olyan nulla reklámmal működő, tehát olcsóbb készülékeket kínáló cégek veszélyeztetik, mint a Xiaomi. Az Apple immáron a phablet-szegmensben is felveszi a kesztyűt, ami egészen biztosan további vevőket fog elszipkázni a koreaiak elől, súlyosbítva a cég válságát.

Az 5 és 6 hüvelykes phabletjeik ráadásul erősen belemartak a kisebb Samsung tabletek eladásaiba is – nem túl rózsás a helyzet. Az AppleInsider híre szerint a mobilkommunikációs vállalatrész gondjai komoly profitvisszaesést okoztak a mind a koreaiaknak, mind a riválisoknak – köztük az Apple-nek is – szállító kijelzők és integrált áramkörök gyártásáért felelős egységeknél is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Tamaci - 2014.07.08. 23:38

    „Mert megérdemlik!”:-D

  2. LALI - 2014.07.11. 08:38

    Ezt a vacak S5-nek köszönhetik! :)

Szólj hozzá Te is!