A Google újra nekifut az Androidos set-top-boxnak

Skarp 2014.06.25. 15:04 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 4 hozzászólás 283

A mai napon rajtoló Google I/O fejlesztői konferencia zsúfoltnak ígérkezik, ráadásul egy friss értesülés szerint a keresőóriás nem csak a Fittel készül, méghozzá egy Android-alapú videó- és zenestreamingre és játékok futtatására alkalmas multimédiás eszközökhöz való platformmal is. A Wall Street Journal most a tűzhöz nagyon közel álló forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a Google több partnerrel együttműködve ma bejelent egy új Apple TV-konkurenst – már amennyire ezt lehet annak nevezni.

Akik látták, azt mondják, hogy hasonlít is az Apple és az Amazon hasonló boxaira, és az Android egy direkt e célra forkolt verzióját, az Android TV-t futtatja. Az eszközt már tavaly október óta pletykálják és a hírek szerint egy a Googletől szokatlanul eléggé letisztult felhasználói felületre, push notifikációkra, hangirányításra és egyéb feature-ökre számíthatunk. A modell várhatóan úgy fog működni mint az okostelefonoknál: a gyártók saját brandjeik alatt árusítják majd a hardvereket, amiken az Android TV kicsit gyártónként egyediesített verziói futnak majd, azonban a core funkciók minden hardvernél megegyeznek majd.

Az még kérdéses, hogy vajon a Nexus-szériához hasonlóan hardverrel is előállnak majd, vagy csak a platformot biztosítják majd a third-party gyártóknak. Elviekben azonban a mobileszközön futó játékok az Android TV-n is futnak majd, ráadásul a pletykák szerint az Apple Handoff/Continuity újításaihoz hasonló dolgok is várhatóak. Példának okáért egy tableten vagy telefonon megkezdett játékmenetet lepauseolva akár az STB-n is folytathatjuk a szórakozást. Androidos és egyéb mobileszközeinket persze távirányítóként is hasznosíthatjuk majd.

A Google TV 2010-es és a Nexus Q 2012-es – még a piacra kerülés előtti – bukása miatt várhatóan a cég ezúttal nem bízza a véletlenre.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. Yeti - 2014.06.25. 23:06

    Ki is koppint kit?

  2. Tomi - 2014.06.25. 23:08

    Nem tudom… Melyik ceg talata ki a STB-ot?:/

  3. Ibrick - 2014.06.26. 08:45

    Egy biztos az Apple tv nem nagy vasziszdasz, nem lesz nehéz jobbat csinálni sajna.

  4. Tomi - 2014.06.26. 09:24

    Ja….

Szólj hozzá Te is!