Várat magára a Google-Apple összeborulás

Skarp 2014.06.04. 18:03 Apple, iOS 3 hozzászólás 491

A Forbes cikke rávilágít arra, hogy az Apple a termonukleáris háborút követő békeállapot ellenére is borsot tört a WWDC-n a Google orra alá. Az iOS 8-ban és az OS X 10.10 Yosemiteban ugyanis a Spotlighban a Bing váltja fel a Google keresőjét, ami komolyan visszavetheti Brinék mobilos keresési bevételeit. Bár böngészés közben még mindig a Googlehöz fordulnak majd a júzerek, ha meg szeretnének találni valamit, a kereső szerepe a modern operációs rendszerben ennél jóval széleskörűbb.

Az Apple esetében természetesen ezt a Spotlight funkcióköre illusztrálja a legjobban: kereshetünk az iTunes Storeban, az App Storeban, a Maps és az iBooks találatai között, de a webes keresések itt már a redmondi vállalat kezébe kerülnek. A váltás nem hirtelen, hanem egy hosszabb folyamat eredménye – Siri találatait eddig is a Bing szolgálta ki. A váltás nem teljes, hiszen a Safarin továbbra is láthatóak a Google-ös találatok, azonban jól érzékelhető, hogy az Apple fokozatosan csökkenti függőségét a Googletől és alternatívák után néz. A Bing csak az egyik – a privát keresés biztosítása érdekében az Apple a DuckDuckGo felé is kacsintgat.

Lehet, hogy az Androidé a nagyobb piaci részesedés, de az Apple generálja a több webes forgalmat. Észak-Amerikában az Android csak a forgalom 44,5 százalékát reprezentálja, míg az Apple 53,1-et, ami a keresések oroszlánrészét jelenti. Ha a Google szeretné megóvni pozícióit, itt az ideje alkalmazkodni az új felálláshoz. Ahhoz a felálláshoz, amiben már nem számíthatnak az Appletől jövő  webes forgalomra.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. valaki - 2014.06.04. 18:46

    Szerintem úgyis át lehet majd állítani a keresőt, ha meg nem, akkor ezt is mi fogjuk megszívni.

  2. Pete - 2014.06.05. 00:18

    A google sztem 100X jobb kereso,bar lehet ez megszokas kerdese is.

  3. ViTamás - 2014.06.05. 08:12

    Ajajj, nem jó irány.
    A google app-ek nélkül egy forintot sem ér az iphone. Legalábbis nekem.

Szólj hozzá Te is!