Új irányba haladhat az Apple

HusztiD 2014.04.11. 07:24 Apple, iPhone 0 db 628

Az elmúlt hónapok folyamán a kaliforniaiak két olyan munkatársra tettek szert, akikkel egy új irányt vehetnek, hiszen a hírek szerint megépíthetik a saját basebanddel rendelkező processzoraikat. Amit a basebandról röviden tudni érdemes, az nem más, mint a telefonnak azon része, amely a rádiójeleket kezeli (mobilhálózat, WiFi és bluetooth kommunikáció). Ezen felül, ha két részre osztjuk az iOS-t, akkor abból az egyik maga a telefon operációs rendszere, a másik pedig a baseband firmware-je. Ha nagyon hasonlítani szeretnénk, akkor magát a baseband-et egy hálókártyához viszonyíthatjuk, míg annak a firmware-je pedig a kártya meghajtójának felelne meg.

Miután megejtettük a rövid ismertetőt, térjünk vissza az aktuális hírhez, ugyanis az Apple nemrég olyan mérnökökre tett szert, mint Xiping Wang és Paul Chang, akik ezen a téren már kellő tapasztalattal rendelkeznek. Wang még januárban csatlakozott az almásokhoz, aki korábban a Broadcom-nál volt mérnök, azelőtt pedig a Motorolánál tevékenykedett. A LinkedIn profilja alapján jelenleg az Apple-nél tölt be hasonló álláskört. Chang pedig még februárban csatlakozott a vállalathoz, aki korábban úgyszintén a Broadcomnál dolgozott, mégpedig különféle baseband chippek tervezése volt a feladata. Az ő profilja alapján pedig vezető termékmenedzser állást tölt be jelenleg Kaliforniában.

A pletykák alapján az Apple szeretné megalkotni saját baseband chipjét, melyet úgy írnak le, amit a háztartásban használhatnak majd fel az emberek, tehát különböző kiegészítők jöhetnek, amelyek ezzel az eljárással működnének. Erről egyelőre semmi konkrétat nem tudni, viszont a szóbeszédek alapján a 2015-ben érkező iPhone-ban már megtalálható lesz ez a fajta chip. A jelenlegi telefonokban lévő baseband processzorokat egyébként a Qualcomm és a TSMC gyártja le az Apple számára. Nem ez lenne az almások első elkülönült lépése, hiszen a jelenlegi iPhone 5S, iPad Air és a Retina kijelzős Mini-ben megtalálható A7-es processzorokat is Kaliforniában tervezték meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!