Új streaming szolgáltatáson dolgozik az Apple

HusztiD 2014.03.24. 12:11 Apple, Egyéb 1 db 284

A legújabb hírek szerint a kaliforniaiak egy teljesen új szolgáltatáson dolgoznak, melynek segítségével valós időben közvetíthetnek a felhasználóknak. Az Apple a Comcast kábelszolgáltatóval karöltve dolgozik egy új eljáráson, melynek segítségével megkerülnék a webes adatforgalmat, hogy gyors és megbízható teljesítményt nyújtsanak az embereknek.

A dologra a Wall Street Journal figyelt fel és az információik szerint a két cég még kezdetleges viszonyban állnak egymással. Elvileg az Apple-nek nagy érdekeltsége van abban, hogy egy saját, különálló internetes forgalmat generáljon, amely a Comcast-tól a végfelhasználó otthonáig terjedjen. A cupertinó-iaknak a célja, hogy az emberek számára zökkenőmentesen, várakozás nélkül közvetítsék a videóanyagokat.

Az szóbeszédek alapján a szóban forgó dolog hasonló lesz, mint korábban a Comcast-Netflix egyezmény, ugyanis februárban történt meg a bejelentés, mely szerint a Comcast segít a híres szolgáltatónak. A hírek alapján az Apple ennél tovább szeretne menni és egy olyan rendszert szeretne kiépíteni, ahol minden további gond nélkül tudnak sugározni jó minőségben.

Egyébként pár hete már felröppent a hír, mely szerint az új Apple TV kamerát kaphat, így nem kizárt, hogy az újabb fejlemények esetlegesen kapcsolatban állnak egymással. Ha a kaliforniai cégnek sikerül ténylegesen is egy olyan hálózatot kiépítenie, ahol megkerülik a webes adatforgalmat, akkor könnyedén használhatjuk majd FaceTime-ot és a Skype-ot videóhívások fogadására és kezdeményezésére egyenesen a nappaliból.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Ibrick - 2014.03.24. 12:54

    Kár, hogy ez minket magyarokat nem fog erinteni.

Szólj hozzá Te is!