Hatalmas előrelépés lesz a következő telefonokban a grafikai megjelenítés

HusztiD 2014.03.20. 17:39 Apple, iOS 6 hozzászólás 1 162

Az Apple egyik iOS vizuális témákban jártas partnere az Imagination Technologies, most bemutatta az új PowerVR-ben lévő grafikai fejlődéseket. A kaliforniaiak mobil rendszerén jelenleg a PowerVR G6430 grafikai csomag található meg, amelyet az új A7-es processzor hajt meg az iPhone 5S-ben, a Retinás iPad Mini-ben és az Air-ben. A közeljövőben hatalmas fejlődésen fog átesni a vizuális megjelenítés, ugyanis az új Wizard névre hallgató GPU dizájn segítségével elérhetővé válik a Ray Tracing az iOS eszközökön. Ez egészen pontosan annyit tesz, hogy sokkalta szebb és élethűbb grafikájú játékokat kaphatunk majd. Ha alaposan megvizsgáljuk az alábbi két képet, akkor szemmel látható a különbség, hiszen sokkal realisztikusabbak az árnyékok és a tárgyakon látható visszaverődések, továbbá valósághűbb lesz az áttekinthetőség is egyaránt.

Az Apple még nem nyilatkozott a témában, hogy érdekelt-e a Wizard GPU témában, de már használták az Imagination grafikai processzorát korábban. Némileg rossz hír viszont, hogy a Wizard-ot 2015-re várják, így esélytelen, hogy a következő iPhone-ban az helyt kapjon, viszont az előzetes becslések szerint az ezt követő készülékek már esélyesek lehetnek, hogy megkapják azt, ha az Apple rábólint.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

6 hozzászólás

  1. Sanyi - 2014.03.20. 18:17

    Az aksi meg megint marad a levesbe!!

  2. LiEuTeNaNt - 2014.03.20. 19:17

    Az a transparency ritka gagyinak tűnik, a többi résznél meg nem látok semmi változást például az Infinity Blade III-hoz képest, sőt. De akár a korábban kijött Real Racing 3 is tud ilyen árnyékokat meg tükröződéseket.

  3. The Count - 2014.03.20. 19:51

    Hát énsem látok nagy valamit, és a visszaverődès nagyon szar…3d studióban vagy cinema 4d-ben dolgozom, és ez nem realisztikus, ez szar.
    Arról nem is beszélve, hogy a telefonon ilyen játék szánalmas. Talán az ipad-en érdemes de telefonra…
    Ahogy írtad az akksi meg kakukk.
    A hőtermelésre is kiváncsi lennék.
    Na mindegy… Ez megint egy tök felesleges dolog egy telefonba.
    Mi a szarért nem nyomultak játékkonzolok terén? Ott kiélhetnék a hasonló faszságaikat…

  4. Bladem - 2014.03.20. 20:59

    The Count! 100%-ban igazad van . Ez egy olyan képesség ami felesleges,de bizonyára vékonyabb is lesz az új telefon gatya aksival . Töltő nélkül fél napra el se merek indulni sehova . Árnyék meg realisztika az kell a népnek .

  5. Krisz - 2014.03.20. 21:11

    Erre en annyit tudok mondani hogy az osszes jatek telefonon meg konzolon kalap szar!csak a pc!!!
    Telefon az maradjon arra amire kell.

    • Neogan89 - 2014.03.21. 10:17

      Kedves Krisz, azert ez a kijelentésed távolról sem igaz, minden platformnak megvannak a maga zseniális játékai. The Counttal viszont egyetértek, kell ez, mint egy falat kenyér…

Szólj hozzá Te is!