Meghódította Kínát az Apple

HusztiD 2014.03.17. 12:12 Apple, iPhone 2 hozzászólás 394

Legalábbis erre a megállapodásra juthatunk, ha az előző éves adatokat vesszük figyelembe. A több, mint egy milliárd lakossal rendelkező országban elég nagy potenciál rejlik, így nem hiába célozta meg őket az Apple. Érdekességképp megemlítendő, hogy a 2013-as év elején 380 millió okostelefont és tabletet adtak el a vizsgált piacon, míg az év végére ez 700 millióra duzzadt ez a szám.

Az alábbi diagramon jól kivehető, hogy milyen sávban vásároltak leginkább okostelefon a kínaiak. Különösebben nem részletezném ezt, de a vásárlók 27%-a szerezte be 500 amerikai dollár fölött a telefonját. Ez talán nem olyan sok, de ha azt nézzük, akkor 4-ből egy embert érint ez a dolog. Ennek a 27%-nak pedig a 80%-a vásárolta meg az Apple okostelefonját, ami körülbelül 108 millió emberre tehető, a maradék 20% pedig az egyéb gyártók modelljeit részesítette előnyben. Akárhogyan is nézzük, ezt nagy sikernek könyvelheti el a kaliforniai vállalat, hiszen a felsőkategóriás telefonokból a túlnyomó részt ők értékesítettek.

2011-ről 2013-ra a kínai iOS fejlesztők száma is nőtt, így 9.3 szorosára gyarapodtak meg. Jelenleg összesen több, mint 6 millióan vannak, akikből csak másfél millióan az elmúlt egy évben regisztrálta magát az Apple-höz. Ez is óriási fejlődésnek tudható be, hiszen jelenleg nincs még egy ország, ahol hasonló növekedést értek volna el az emberek. A kérdés már csak talán az, hogy mi lesz itt egy év leforgása alatt? Bizonyára még ennél is több fejlesztő fogja magát regisztrálni, de érdemes lesz majd ekkor visszatérni és megnézni az elkövetkezendő egy év változásait.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Ibrick - 2014.03.17. 20:37

    Szerintem meg labdába se rúg, mert a mobil piacot Kínában a kínai es koreai gyártók termékei uralják. Ha százalékban néznénk az elmúlt egy évben eladott okostelefonokat az iPhone talán meg 5%-ot se érne el.
    Miért kell a bolhábol elefántot csinálni. Labdába se nagyon rúg az iPhone…

  2. ElHentel - 2014.03.18. 19:49

    10bol egy kinainal iphone van az nemrossz foleg ha azt nezzuk h ott a legnagyobb a valasztek a sok copy miatt. Sztem nem lett elefant a bolhabol:)

Szólj hozzá Te is!