A Google-nek nem kedvez az Asus dual OS tabletje

HusztiD 2014.03.08. 09:33 Egyéb 5 hozzászólás 630

Határolódjunk el most egy kicsit az Apple-től és nézzük meg, hogy mi a helyzet a konkurens háza táján. Az idei CES-en mutatta be az Asus a legújabb masináját, a TD300-at, melynek egyedisége, hogy a Windows rendszere mellett képes Android futtatására is egyaránt. Sokan örültek neki, hiszen nem kell két külön gépet megvenni, mivel egy fedél alatt minden megtalálható az átlagfelhasználók számára. Sajnos ez azonban a Google-nek nem tetszik.

Az ehhez hasonló dual OS tabletek mindekinek kedveznek, csak éppen az Android-osoknak nem. Az ilyen gépekkel jól jár az Intel, ugyanis jelenleg ők készítik az egyetlen olyan X86 architektúrájú processzort, amelyet mindkét rendszer támogat. A különféle PC-tablet gyártóknak is kedvez a helyzet, hiszen be tudnak szállni egy olyan piacra, ahol egy termék eladásával két legyet üthetnek egy csapásra. A Microsoft ismételten jól jár, mivel a vásárlóknak nem feltétlen utolsó szempont egy két rendszert támogató laptop-tablet. Egyedül a Google jár rosszul, mert ő marad ki az exkluzivitásból, hiszen az Android kis fogyasztású ARM processzorral érzi igazán jól magát. Ha pedig egy Androidos eszközben nem ilyen processzor működik, akkor megeshet, hogy ront a rendszer működésén, hiszen könnyen instabillá válhat. Bár az sem kizárt, hogy idővel jobban összeforr az Android és az Intel, de erre még sokat kell várnunk.

Hogy a Google felbontja-e a szerződést az Asus-szal vagy sem, azt nem tudjuk, de az előző év folyamán volt egy hasonló próbálkozása a Samsungnak is, amelybe végül nem ment bele a Google.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

  1. iMarc - 2014.03.08. 18:54

    “Ha pedig egy Androidos eszközben nem ilyen processzor működik, akkor megeshet, hogy ront a rendszer működésén, hiszen könnyen instabillá válhat.”

    Mi válhat instabillá??? Az Android??? Válhat???

  2. Motyon - 2014.03.09. 03:59

    Nyilván úgy érti hogy szarabb lesz mint most :D

  3. Vélemény - 2014.03.09. 07:51

    Ez is olyan, mint az iphone klónok, van benne tv, meg két sim kártya, meg 7 magos processzor, meg kihúzhatós antenna, meg David Bekham, de mégsem jó úgy igazán semmire.

  4. Stewie - 2014.03.09. 15:14

    “Meg david bekham..” Ezen nagyon felnevettem.:DDD

  5. Fet - 2014.03.10. 10:29

    Inkább az Angelia Joli lenne benne, akkor meg is venném! :)

Szólj hozzá Te is!