Az Apple a fülhallgatóba is érzékelőket építene

iMann 2014.02.20. 19:11 Apple, Egyéb 4 hozzászólás 861

Pár napja írtunk arról, hogy az Apple vélhetően a hamarosan érkező iWatch okosórájába egy olyan szenzort építene, amely előre érzékelni tudná a közelgő szívrohamot mindenféle adat figyelembe vételével.

Most pedig kiderült, hogy az Apple egy olyan új szabadalmat is levédetett, ahol bizonyos érzékelők a fülhallgatókba kerülnének beépítésre. A fülhallgatóba épített érzékelők a hagyományos funkciók mellett többek között mérnék a pulzust és a test hőmérsékletét is.

Korábbi szabadalmi beadványok is megerősítették, hogy az Apple több éve foglalkozik már az úgynevezett invazív szenzortechnológiákkal. Ezek célja, hogy az eszközökbe bár észrevétlenül illeszkedjenek, azok mégis alkalmasak legyenek arra, hogy monitorozzák annak használóját és felmérjék fizikai állapotát, majd a kapott adatokat biometrikus formában kielemezzék.

Természetesen ezek a szenzorok megjelenhetnének más eszközökben is, hiszen az Apple-nek már nagy tapasztalata van a beépített mozgásérzékelőkben vagy gyorsulásmérőkben, így később lehet, hogy csak a ruhánkra kell csíptetni egy-egy ilyen szenzort tartalmazó eszközt annak használatához.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. Lvgaben - 2014.02.20. 19:52

    Ezzel a minenfele erzekelokkel szenzorokkal megint nagyon nagyot huzhat az apple, es megint lenne mit masolniuk a tobbieknek, mert egyertelmu h ez a jovo!

  2. OliwarE - 2014.02.21. 13:58

    Vicces hogy lassan mar “Nasa technologiat” alkalmaz az Apple a fulhallgatojahoz, mikozben ugy szol mint a Sokol radio. Mikor megvettem az i5-omet, kicsit kiabrandultam a headset minosegetol. Az volt az elso hogy beruhaztam egy AKG fulesre is. Furanak tartom hogy negyed millaert nem tudnak egy olyan fulhallgatot adni, ami zenere is alkalmas nem csak beszelgetesre. :(

  3. Ágica - 2014.02.24. 11:50

    Igaza van mindkettőtöknek. :)

  4. Pepe9974 - 2014.02.24. 18:26

    Mindháromnak :D

Szólj hozzá Te is!