Az Apple túlszárnyalta a Microsoft eladásait

HusztiD 2014.02.14. 18:44 Apple, Egyéb 2 hozzászólás 406

Úgy néz ki, hogy ez a február a különféle felmérésekről szól leginkább, így most egy újabb, ám annál talán érdekesebb dolgot tudhatunk meg a Benedict Evans kutatásaiból. Eddig a Microsoft uralta a PC-s piacot, ám mióta mindkét cég belépett a mobiltelefonok piacára, már változott a helyzet. Továbbra is a redmondiak vezettek, ám a tavalyi év utolsó negyedévében az Apple-nek sikerült túllépnie a Microsoft-ot.

A fenti diagrammból jól kivehető minden. Ha összeadjuk a Mac és az összes iOS eszköz fogyását, akkor az elegendő volt tavaly ahhoz, hogy megelőzze a Microsoft partnereinek eladását, ahol licencelt Windows alapú gépek szerepelnek. Viszont ha a gépekhez hozzáadjuk a Windows Phone-t futtató telefonokat, akkor jól látható, hogy fej-fej mellett alakultak az eladások. Az előző cikkünkből már megtudhattátok, hogy a Nokia okostelefon eladásai évről évre csökkennek, így várható, hogy a Windows-os telefonok eladásai is nagyban fognak csökkenni, így az elkövetkezendő negyedévek valamelyikében nem kizárt, hogy az Apple Mac és iOS eladásai túlszárnyalják a Windows PC és telefon eladásait.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Vince - 2014.02.14. 21:50

    Sziasztok!
    Előre is elnézést, nem a témához tartozik. Tud valaki véleményt mondani a 25PP nevű appról, amivel fizetős appokat lehet letölteni ingyen? A számitógépes verzió nem vírusos, vagy nem lesz tőle valami gond a számítógéppel(Windows7) vagy a telefonnal(iPhone4S iOS7) egyaránt?
    Előre is köszönöm!

  2. Blabla - 2014.02.16. 16:05

    Vince
    Az AppStore -ban nincs olyan app ami kárt tenne a készülékedben, az ilyen appokat az Apple nem engedi be az AppStore ba :)

Szólj hozzá Te is!