Mobilfizetési szolgáltatáson dolgozik az Apple

iMann 2014.01.31. 19:56 Apple, Egyéb 1 db 886

Az Apple pár napja kiadott pénzügyi beszámolóján elhangzottak szerint Tim Cook és csapata már javában dolgozik egy új mobilfizetési megoldáson. Tim Cook maga ismerte be, hogy az iPhone 5S készülékben debütált Touch ID megalkotás is ezt fogja majd szolgálni a nem is oly távoli jövőben.

A piaci elemzők 2014 második felére jósolják az új szolgáltatás elindulását, mellyel már az iTunes és AppStore digitális áruházak mellett akár kézzel fogható, fizikai termékeket is vásárolhatunk. Denee Carrington, a Forrester egyik elemzője szerint az Apple, mivel már így is több százmillió bankkártya adattal rendelkezik tulajdonképpen a mobilfizetési szolgáltatást is megreformálhatja és ezen a piacon is rögtön a legnagyobbak közé lépne elő.

A világon már több, mint 400 millió iOS eszközt értékesítettek, valamint több, mint félmilliárd iTunes fiók is használatban van. Az Apple ezáltal bizakodva tekinthet a jövőbe, egy elegáns megoldással pedig valóban könnyebbé tehetné az emberek életét a vásárlások alatt is.

Tim Cook elmondása szerint az iTunes és AppStore megbízott vezetője, Eddy Cue és csapata már jelenleg is tárgyalásokat folytat a különböző partnerekkel, hogy a szolgáltatást minél hamarabb elindíthassák.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. peti - 2014.02.02. 18:41

    Lehet, hogy én vagyok a hülye, de szerintem 400 millió iOS eszköz ebben a témában nem jelent semmit. (jó persze jelent, de most nem ez a lényeg.) Mert hiába 400 milla abból kb 35-40 millió az eladott 5S. Márpedig csak abban van Touch ID. Mert hiába van 5ösöd ha csak az 5S ben van Touch ID

Szólj hozzá Te is!