Tolvajokat fogtak a Find My iPhone segítségével

HusztiD 2014.01.29. 18:28 Apple, Egyéb, iPad 4 hozzászólás 1 162

 

Nem ez az első olyan eset, ahol a tolvajokat az Apple beépített eszközkereső alkalmazásának segítségével fogtak el. A legújabb történet Szilícium Völgyben játszódott, ahol az AT&T Foundry-t rabolták ki a tolvajok. Az történet nem is olyan régen, január 8-án reggel történt, amikor a munkába beérkező dolgozók észrevették, hogy pár dolog hiányzik. Szám szerint 15 telefon, egy iPad és egyéb elektronikai eszközök tűntek el, melyeknek értéke 14 ezer dollárra tehető.

Az alkalmazottak értesítették a Palo Alto-i rendőrséget, akik azonnal megkezdték a nyomozást. Mivel az iPad-en be volt kapcsolva a Find My iPhone alkalmazás, így az egyik alkalmazott könnyedén meg tudta nézni, hogy hol rejtették el a tolvajok a tabletet. Az nyomkövető alkalmazásnak hála kiderült, hogy a tolvajok egy közeli parkolóban tanyáznak, így értesítették a rendőröket. Hamar kiszemelték az elkövetőket, ugyanis az egyik járőrnek feltűnt, hogy az egyik gépjármű anyósülésén ült egy férfi, miközben hátul egy dzsekivel volt valami letakarva. A megfigyelt járműbe hamarosan beszállt a vezető is, akit a rendőrök nem sokkal az elindulás után igazoltattak, így megkerültek a tolvajok és az ellopott cuccok egy telefon kivételével.

Mindkét elkövető 31 éves San Franciscó-i lakos volt, akiket az eset után börtönbe zártak lopás vádjával. Külön érdekesség a történetben, hogy az autó, mellyel a két személy utazott, lopott volt, mint az utólag kiderült. A kocsit a Palo Alto-tól 60 mérföldre lévő Vallejo (Kalifornia) egyik gépjármű kereskedéséből tulajdonították el még tavaly novemberben, ám sem a tulajdonosnak, sem pedig az alkalmazottaknak nem tűnt fel annak a hiánya.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. i'Mhero - 2014.01.29. 20:39

    Az azért durva, hogy a kocsi nem tűnt fel senkinek

  2. Motyon - 2014.01.29. 23:25

    Nekem fel van téve az icaughtu is és emailt küld ha szarul oldják fel a telót vagy az ipadot és lefényképezi a tettest és a helyszínt is elküldi és megakadályozza h kikapcsold a telót.. De hozzáteszem hogy ahogy a gyári appnak, úgy ennek sincs értelme, mivel a szar ios7es csuszkával offlineba lehet rakni a telót. Mondjuk jailbreakkel el lehet tuntetni :)

  3. strucc007 - 2014.01.30. 15:36

    @Motyon: JB nélkül is el lehet tüntetni!

  4. Leopard013 - 2014.01.30. 15:46

    Motyon: Beállítás->Vezérlőközpont->Hozzáférés zárolásnál

Szólj hozzá Te is!