Mégsem olvad össze az iOS és az OSX

HusztiD 2014.01.27. 20:25 Apple, OS X 3 hozzászólás 690

Korábban hallhattunk már különféle szóbeszédeket, melyek azt állították, hogy az Apple mobil és asztali operációs rendszere a jövőben összeolvad. Az amerikai Macworld egyik szerkesztőjének, Jason Snellnek alkalma elbeszélgetni a Phil Schiller, Craig Federighi és Bud Tribble alkotta trióval a Macintosh 30. születésnapja alkalmából. Az interjún leginkább a Mac volt a téma, ahol a múltat és a jövőt boncolgatták az úriemberek.

Viszont egy nagyon érdekes dolog került ki az interjú során. Az Apple emberei elmondták, hogy nem tervezik a két rendszert összeolvasztani, mivel az csak káoszt okozna. Természetesen vannak olyan alkalmazások, amik szinte egy az egyben úgy néznek ki iOS-en mint az OS X-en, például az iMessage vagy a Calendar. Továbbá kifejtették, hogy ami az egyik rendszeren jól működik, az nem feltétlen lenne használható a másikon, lévén hogy az iOS-t csak érintőkijelzőre, az OS X pedig billentyűre és egérre/touchpad-re lett tervezve.

Ennek ellenére a következő OS X, a 10.10-ben biztosan találkozhatunk újabb iOS-es elemekkel. Szinte biztosra vehetjük, hogy a Notification Centert átszabják, ugyanakkor nem kizárt, hogy az AirDrop megkapja az iOS támogatottságot is, így a két rendszer között szabadon oszthatunk meg majd fájlokat. Az Apple emberei bizonyára mindent megpróbálnak majd elérni a jövőben annak érdekében, hogy a végfelhasználónak a legnagyobb örömöt nyújtsák, de csodákra azért ők sem képesek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. strucc007 - 2014.01.27. 20:35

    Szerintem nagy hiba. Majd megint jön az MS, és újra átveszi a vezető pozíciót (mégha most ez eléggé valószínűtlen, de 2-3 év múlva is az lesz?)

    Legalább annyit megtehetnének, hogy az appok fussanak macosx-en is.

  2. Lackó - 2014.01.27. 21:10

    Ezt soha nem értettem.. a 10.10 már nem 11 lesz? Tudom nem annyira fontos, csak érdekel.

  3. Rudolf - 2014.01.30. 09:51

    Erre a hirre várok mióta…. Na megnyugodtam nemlesz szivárvány a 27es monitoromból :D

Szólj hozzá Te is!