Extravékony és hatalmas lehet az iPhone 6 készülék

KeleMan 2014.01.13. 15:44 Apple, iPhone 0 db 4 539

Alig vetette meg a lábát az Apple legújabb iPhone 5C és 5S modellje a piacon, máris folyamatosan érkeznek a pletykák az idén várható új, hatos modellről, mely már a nyolcadik generációs iPhone készülék lesz, mióta Steve Jobs 2007-ben bemutatta azt.

A kínai illetőségű ETNews például nemrég arról számolt be, – melyet kéretik fenntartásokkal kezelni – hogy az Apple idén az új iPhone 6 készüléket még inkább vékonyítani szeretné. Természetesen sokan lennénk ez ellen, hiszen ezáltal a beépített akkumulátor kapacitása is csökkenhetne, ezáltal a készenléti idő is.

Természetesen ilyet egyáltalán nem akar az Apple sem, de ha figyelembe vesszük a többi pletykát, mely szerint az Apple már egy 4,7″ és 6″ közötti készüléket is tesztelhet jó eséllyel bár laposodhat az akkumulátor, de annak területe ezáltal nagyobb is lehet. A pletykák szerint az Apple az iPhone 3G és 3GS készülék 12,3 milliméteres vastagságának a felét vizionálja, így várhatóan akár egy mindössze 6mm vékony készüléket is kaphatunk.

Bár Steve Jobs mindig is mondta, hogy a 3,5″-es kijelző bőven elegendő, az Apple Tim Cook vezetésével már az iPhone 5, 5C és 5S készülékekben is váltott egy nagyobb, 4″-es megjelenítőre. A 4,7″ és 6″-es készülékek eljövetele esetében viszont várhatóan a jelenlegi Retina felbontást is duplázniuk kellene, amihez azért valljuk be kell a kraft rendesen.

Mint ismeretes az Apple 2 évente szokta az iPhone készülékek esetében a dizájnt újraalkotni, így a 12,3 milliméteres iPhone 3G és 3GS, a 9,3 milliméteres iPhone 4 és 4S, valamint a 7,6 milliméteres iPhone 5 és 5S modell után valóban elképzelhető lenne egy mindössze 6 milliméteres új iPhone 6 készülék.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!