A térképszolgáltatás fejlesztéséhez vásárolta volna fel a Kinect-gyártó céget az Apple?

Dan 2013.11.30. 20:52 Apple, Egyéb, Pletykák 7 hozzászólás 876

Mintegy 350 millió dollárt fizetett az Apple a Microsoft Kinect-jét is fejlesztő izraeli PrimeSense vállalatért. De vajon mihez kezdenek a cupertino-iak vele?

Az akvizíció hitelességét még a hét elején, Kristin Huguet, Apple-szóvivő erősítette meg, ezzel pedig hivatalosan is pontot tehetünk a néhány napja szóban forgó pletykaáradatnak. Felvetődhet azonban az az egyszerű kérdés, hogy vajon mégis mihez kezd majd a frissen felvásárolt technológiai céggel az Apple?

Egyesek úgy vélik, a mozgásérzékelős megoldáson alapuló informatikai cég találmánya jó szolgálatot tehet majd az Apple hónapok óta pletykált csodatévéjében, míg mások különféle egészségi állapotunkat mérő eszközök megjelenését valószínűsítik. A jessicalessin.com nevű technológiai blog szerzője azonban úgy sejti, teljesen más irányú fejlesztésekben venné hasznát az Apple a PrimeSense-féle szenzoroknak, amelyek a blog tulajdonosa szerint leginkább a vállalat régóta elhanyagolt térképszolgáltatásában hozhatnak funkcionális újdonságokat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

7 hozzászólás

  1. HaIN - 2013.11.30. 21:00

    Vagy jönnek a Samsung másoló AirGesture technikák…

  2. Yeti - 2013.11.30. 22:10

    Ennyi..!!

  3. aapl - 2013.12.01. 00:10

    Én örülnek az Air Gesture-nek (vagy akárhogy is hívják angolul). Sokat kapna az Apple, hogy másolt de be kell látni hasznos tud lenni. iPad, iPhone ellenes Microsoft, Samsung reklámok ide vagy oda elfogadnánk, hogy ne kelljen összepiszkolni a készülékünket pl ha valaki hív. Nem kell teljesen elfogult alma zombinak lennünk attól, hogy tiszteljük az Apple munkásságát, emellett más gyártó is tud jót produkálni. Lásd Sony vízálló, Samsung – szenzorok.
    Egy stabil iOS-el és almával a hátukon ezeket a készülékeket sokan szívesen megvénnék a jelenlegi Apple felhasználók közül.

  4. Balazs - 2013.12.01. 01:05

    Aapl szerintem nagyon jokat irtal es teljesen igazad van…
    Viszont a terkepben mit tudnanak fejleszteni, foleg ezze a ceggel??
    Es am mi van ha mar ezzel alapozzak meg a projektoros telefonok (kivetitett keyboard stb) jovojet?? Lehet h nem az iphone 6-ban, de mindent el kell kezdeni valahol!;)

    • aapl - 2013.12.01. 13:44

      @Balazs
      Már vártam pedig, hogy megkapom azt, hogy akkor vegyek samut és menjek Gates-hez, de ezek szerint nem csak én gondolom így, és köszönöm a megerősítést :)
      Neked is igazad van, én sem értem, milyen módon járulna hozzá a szenzor a térkép javulásában? Max autósok számára szélesítené a Hands Free mód használatát.

  5. FF - 2013.12.01. 07:45

    És a térkép ikon még mindig levisz a hídról… :D

  6. Zalán - 2013.12.01. 09:21

    Szerintem nem kell azonnal újabb csodacuccokra számítani. Egy régóta tátongó sebet próbálnak begyógyítani ezzel szerintem. Én speciel nagyon örülnék egy Apple GPS készüléknek.

Szólj hozzá Te is!