Kijavították az iPhone 5S szenzor problémáját

Dan 2013.10.24. 15:54 Apple, iPhone 5 hozzászólás 2 091

Korábban több felhasználó azzal fel kereste fel az Apple-t, hogy újonnan vásárolt készülékének szenzorjaival gondok lehetnek. Az új iOS frissítés úgy tűnik orvosolta a problémát. Néhány hete több felhasználó is arról panaszkodott, hogy újonnan vásárolt iPhone 5S készüléke rendre pontatlan adatokat mér. A Gizmodo nem volt rest, s utána járt a dolognak.

Mint kiderült, az érintett problémával rendelkező készülékek esetében, a giroszkóp, a gyorsulásmérő, de egyeseknél még az iránytű is jócskán eltérő adatokat mutatott, egy ugyancsak iOS 7-re frissített iPhone 5-el szemben. A probléma bár kezdetekben úgy tűnt hardver eredetű, az új iOS 7.0.3-as frissítéssel több felhasználó visszajelzése alapján az Apple-nek látszólag sikerült orvosolni a problémát, ahogy a korábban több készüléket is érintő iMessage gikszert is, amely néhány esetben még elküldeni sem volt hajlandó az üzenetet.

A BGR által korábban megosztott információk szerint a 7.0.3-as frissítés után már nagy valószínűséggel a 7.1-es verzió következik majd, amit előzőleg a néhány napja lezajlott iPadekkel kapcsolatos bemutatóra valószínűsítettek. Hiába, most úgy tűnik, erre még egy jó darabig várnunk kell.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

5 hozzászólás

  1. Menti - 2013.10.25. 18:40

    Nem ciki ez egy kicsit? Mióta kijött az 5S és az IOS7 másról nem hallani csaka hibákról. Kék halál, el nem küldhető Imessage, pontatlan iránytű és egyéb szenzorproblémák. Kétszer annyiszor lefagyó alkalmazások stb. Ennyi pénzért ilyen gagyit ritkán látni.

  2. RobeDroid - 2013.10.28. 12:11

    @Menti:

    Én napok óta nyúzom a telót, mire megvettem, már volt 7.0.3, úgyhogy a szenzorok pontosak és jól működnek. A kékhalált egyszer sem sikerült kihozni, az pedig, hogy az esetek 1% helyett 2% az összeomlási arány, na az tényleg iszonyat DURVA!!! 3 éve van iPhone-om, anno a facebook app omlott be, míg ki nem jött a rendes app. Ezen kívül soha semmi omlás nem volt. Ráadásul az is különbség, hogy valamire 2% esély van, hogy esetleg kifagy, vagy eleve el sem indul, mint sok androidos készüléken az appok.
    Arról persze kár beszélni, hogy lényegesen jobb az akku, hidegben nem fagy le és kapcsol ki, sokkal gyorsabb a gép, a 120fps nagyon király, és sorolhatnám, miben jobb, mint az eddigi készülékek.
    Szóval lehet gagyizni, meg ócsárolni úgy, hogy nem is próbáltad, csak valahogy nem tartom jónak a tipikus magyar mentalitást, amikor egy sokmilliós tételből kiragadunk pár hibát, és emiatt máris minden gagyi és szánalmas. Csak a sz@r mindig, mindenben…

  3. Martalics Bence - 2013.10.28. 20:14

    megis megveszik..veszitek ennyiert

  4. Botiplay - 2013.10.29. 10:09

    Így van nagyon sajnálatos, hogy a mi alapmentalitásunk ebböl áll.

  5. Menti - 2013.11.03. 02:57

    Bizony, ez nagyon ciki. Az el nem küldhető Imessage minden Itársammal előfordult, velem is. Reszetelni kellett a ketyerét, akkor egy darabig működött megint. Ha évek múltával pedig nagy nehezen kiizzadnak egy új IOS-t, olyan összecsapott, nem megfelelően tesztelt gagyi, hogy néhány héten belül jön rá három frissítés is. A hülyék pedig ebben nem azt látják, hogy pocsék vackot kaptak, hanem azt, hogy milyen gyorsan kijavítják a hibákat. Az, hogy nálad nincs kék halál nem mérvadó. Ha már ilyen “isteni” cég az Apple, akkor ilyennek egyáltalán nem szabadna előfordulnia. Az Iphone4 esetén is ott volt az antenna-gate ügy. Ahogy kezelték, az pedig egyenesen undorító volt. Az ostoba gőg tipikus példája. Mindig azzal jönni, hogy a droid rosszabb az IOS-nál pedig gyenge hárítás. Mitől jobb a mi vackunk attól, hogy van még vacakabb? Most meg itt van a hibás aksik esete. Ez már tényleg vicc. De egyétek csak a rohadt almát, ha ízlik!

Szólj hozzá Te is!