Visszahívják a hibás SSD-vel rendelkező MacBook Air-eket

Dan 2013.10.21. 18:31 Apple, Mac 3 hozzászólás 1 066

Visszahívási akciót hirdetett az Apple, melynek értelmében ingyen és bérmentve cserélik egyes MacBook Air-ek hibás SSD meghajtóit.

A vállalat legfrissebb tájékoztatása szerint néhány 2012. júniusa és 2013. júniusa között vásárolt MacBook Air 64 és 128 gigabájtos SSD meghajtójával problémák merülhetnek fel, így egy visszahívási akció keretében most ingyen kicserélik az érintett noteszgépek hibás flash meghajtóit. Az Apple hivatalos oldalán elhelyezett útmutató szerint mi magunk is pillanatok alatt kideríthetjük, hogy saját MacBook Air-ünk vajon érintett-e a visszahívásban, ehhez mindössze le kell töltenünk a Mac App Store-ból a MacBook Air Flash Storage Firmware Update 1.1-es tesztprogramot, amely leellenőrzi, majd szükség esetén informál bennünket arról, ha valóban egy hibás modellel van dolgunk.

Amennyiben igen, úgy mellőzünk minden operációs rendszer frissítést, illetve az új applikációk telepítését is – erre egyébként külön fel is hívja figyelmet az Apple, illetve arra is, hogy a gépen tárolt adatok megőrzése érdekében mindenekelőtt készítsünk biztonsági másolatot is. Az érintett problémával rendelkező noteszgépek flash meghajtóit ingyen és bérmentve cseréli az Apple, beleértve a hivatalos viszonteladókat is. A vállalat emellett természetesen azokat is kárpótolja akik már korábban valamilyen más úton orvosolták, például kicseréltették vagy megjavítatták a hibás meghajtót, ebben az esetben ugyanis, az Apple visszaadja a pénzt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

3 hozzászólás

  1. chris - 2013.10.21. 21:46

    keson… nekem mar elszallt az ssdm 1 honapja, csere, osszes adat odalett, szerencsere nem volt nagy veszteseg.

  2. ArNI - 2013.10.22. 20:09

    Nagy francokat informál, egyszer elindítod, és ha véletlenül ebbe a kategóriába tartozik a géped, akkor felejtsd el, hogy használhatod. Viheted szervizbe és imádkozz, hogy nem vesztek el az adatait.Jó tanács: NE INDÍTSD EL !!!!!!

  3. zozo - 2013.11.10. 17:39

    Nekem is elszállt, 100.000.- volt a csere, hogy kérhetem vissza a pénzt? Nem tudja valaki?

Szólj hozzá Te is!