Ezek az App Store legdrágább alkalmazásai

Dan 2013.09.28. 18:43 Apple, Programok 8 hozzászólás 5 539

Számos ingyenes, illetve még ennél is több fizetős iPhone-alkalmazást találhatunk az App Store felületét böngészve, melyek többsége csupán néhány euróba (vagy dollárba) kerül, akad köztük azonban olyan is amelyikért ezer dollárt is elkérnek.

Érdekes összeállítást készített a Business Insider, melyben az App Store legdrágább iPhone-alkalmazásait gyűjtötték egy csokorba. A 17 szereplőből álló lista döntő többségében “csak” több száz dolláros alkalmazásokat vonultat fel, de akad köztük olyan is amelyikért már mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni.

Ilyen például a VIP Black névre hallgató, kimondottan milliomosoknak készített alkalmazás, mely amellett, hogy ezer dollárba kerül, a letöltéséhez mindenekelőtt bizonyítanunk kell, hogy valóban milliomosok vagyunk, méghozzá úgy, hogy a bankszámlánkon legalább 1 millió dollárnak megfelelő összeg rejtőzik.

Hasonló árkategóriában fut az Agro nevű mezőgazdászoknak szánt alkalmazás, ami tulajdonképpen egy digitális napló, mellyel rögzíthetjük és nyomon követhetjük a vegyi anyagokkal, növényekkel, illetve a kártevőkkel kapcsolatos napi feladatokat, de van ezer dolláros appja a Harvard jog hallgatóinak is. Ennél némileg pénztárca kímélőbb megoldást nyújt a “csak” 500 dollárt kóstáló főként fogorvosoknak készült DDS GP alkalmazás, vagy az orvostan hallgatóknak készített anatómiai magyarázatokkal foglalkozó “atlasz” az iDIA-app.

Azt hihetnénk, hogy ebben az árkategóriában kizárólag tanulási céllal készített alkalmazásokat találunk, azonban tévedünk amikor a Barcelona vs. Madrid játékra bukkanunk. Az app mint neve is mondja kizárólag egy dolgot tud: virtuálisan rúghatjuk benne a bőrt a Madrid vagy a Barcelona csapatát irányítva, méghozzá 349 dollárért.

A teljes listát tartalmazó legdrágább appokat, a Business Insider oldalára kattintva tekinthetitek meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

8 hozzászólás

  1. Tomy - 2013.09.28. 19:16

    MENNYII??? 1000 dollar??? az igen… es megis ki vesz 1000 dollaros App? megis mit tud az ???

  2. Briganti - 2013.09.28. 19:47

    Milliomosok v. miliárdosok, hidd el megveszik, még, ha semmit sem tud nyújtani, már csak a poén kedvéért is. Gondolj bele nekik ez olyan, mint bármelyikünknek a 0.89€, zsebpénz.

  3. Niwol - 2013.09.28. 19:52

    Lathatod a milliomosok akiknek az jatszopenz de azert nem tudom mit tud az app ezert de lehet csak egy szamontarto gizda lista

  4. Poirot - 2013.09.29. 05:40

    Tomy! Mielőbb tölts le egy helyesírást segítő applikációt, esetleg végezd el az általános iskola első két osztályát, ugyanis katasztrofálisan hibásan fejezed ki magad magyarul!

  5. Darkchil - 2013.09.29. 20:20

    Poirot: huzz a picsába a hülyeségeiddel!

  6. Poirot - 2013.09.29. 23:29

    Darckhil! Keress rá a szótárban, hogy találsz-e “huzz” kifejezést! Ha valamiért nem lelnéd, fogd kézen Tomyt, és “húzzatok” vissza az első osztályba, ott meg lehet tanulni például a hosszú és rövid mássalhangzók helyes használatát is. Égjen a pofátok, hogy odahányt, slendrián módon kommenteltek. Ha nem tudtok, tanuljatok magyarul, kretének! Persze, ha szövegértesből is azon a szinten vagy, mint helyesírásból, úgysem érted, mit írtam.

  7. Guz - 2013.09.30. 10:06

    Az “ú” magánhangzó. Ennyit a figyelmetlen kommentelésről és a nyelvtanról. ;)

  8. Poirot - 2013.09.30. 23:30

    Guz! Nálad a pont, valóban tévesztettem, bár gondolom, nem feltételezed, hogy keverem a dolgokat. Legalább te figyelsz, és tudod, mi a különbség. Bravó!

Szólj hozzá Te is!