Mostantól a 13 éven aluliaknak is lehet Apple ID-jük

Helme 2013.08.21. 17:22 Apple, iTunes 0 db 619

Az Apple nemrég változtatott az amerikai Store-ban lévő szabályzatán, melynek a legjelentősebb pontja, hogy mostantól a 13 éven aluliak is rendelkezhetnek saját, egyedi Apple ID-vel. Vélhetőleg erre azért volt szükség, mert az almás vállalat a tervek szerint nagyjából 640 ezer iPadet szeretne kiosztani iskolásoknak. Azonban ez felhasználói fiók kicsit más lesz, mint az átlagos.

Ahhoz, hogy a kis nebulók kedvükre tölthessenek le alkalmazásokat és könyveket, az oktatási intézményeken keresztül kell regisztrálni. Csak az ő (és a szülők) beleegyezésükkel lehet létrehozni az account-ot. Az Apple külön kiemeli, hogy az iOS7 egyik nagy erőssége az, hogy az iskolák is tudják szabályozni a fiatal diákjaik letöltéseit.

Ez azonban Magyarországot nem érinti. A jelenleg hatályos hazai felhasználási feltételekben az alábbi szöveg található, meg:

A Szolgáltatást 14. életévüket betöltött vagy annál idősebb magánszemélyek használhatják. Ha Ön elmúlt már 14 éves, de a 18. életévét még nem töltötte be, kérjük, szüleivel vagy törvényes képviselőjével együtt tekintse át a jelen Megállapodást annak érdekében, hogy Ön és szülei is biztosan megértsék annak tartalmát.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!