Az Apple bemutatta az új Logic Pro X szoftverét

KeleMan 2013.07.23. 15:00 Apple, Programok 1 db 2 648

Az Apple bemutatta a Logic Pro X szoftvert, a Logic Pro eddigi legfejlettebb verzióját, amely profik számára készült új kezelőfelületet, a zenészek számára sokoldalú, új kreatív eszközöket, és még több különféle hangszert és effektet kínál. A Logic Pro X forradalmian új Drummer funkciója egy virtuális stúdiózenészként működik, amely automatikusan kíséri a zeneszámokat számos különféle dobstílus és -technika alkalmazásával, a Flex Pitch funkció segítségével pedig integrált hangszínszerkesztés hajtható végre a hangfelvételeken. Az Apple továbbá bemutatta a Logic Remote szolgáltatást is, amely segítségével innovatív, új módon vezérelhető a Logic Pro X az iPad készülékről, így a zenészek a helyiségen belül bárhonnan új zenét hozhatnak létre vagy játszhatják le a meglévőket.

“A Logic Pro X az eddigi legsokoldalúbb verzió, amelynek továbbfejlesztett eszközei és modern, új kezelőfelülete megkönnyíti a professzionális minőségű
zenék készítését” – mondta Phil Schiller, az Apple nemzetközi marketingért felelős vezető alelnöke. “A zenészek imádni fogják az új kreatív funkciókat,
például a Drummer, a Flex Pitch, a Track Stacks és az Arpeggiator funkciót.”

A Logic Pro X új, modern külsőt kapott, és tovább bővíti az eddigi verziókból a professzionális felhasználók számára már ismerős, megbízható funkciók körét. Az egyszerűen használható kezelőfelületről fejlett eszközök és funkciók érhetők el a technikai jellegű feladatokhoz, amelyek könnyedén elrejthetők, ha a zenészek a kreatív munkára szeretnének összpontosítani. A Flex Pitch segítségével a felhasználók kijavíthatják a nem megfelelő hangzású szólókat, valamint megváltoztathatják a hangfelvételek dallamát az adott hanghullámon belüli egyes hangjegyek módosításával.

A Track Stacks segítségével a hangsávok rendezhetők vagy egy hangsávvá vonhatók össze, és gazdag hangzásvilágú, több rétegből álló hangszerek készíthetők. A Smart Controls lehetővé teszi több bővítmény és paraméter egyetlen mozdulattal történő módosítását a gyors és hatékony dalszerkesztéshez. A továbbfejlesztett Mixer segítségével a különféle hangszerjátékok hatékonyabban kezelhetők, a jelfolyamokkal és a dinamikával kapcsolatos adatok jobban átláthatók, valamint a csatornák insertjei gyorsabban változtathatók.

“A Logic Pro kulcsfontosságú szerepet játszott a bemutatkozó albumunk, a Night Visions elkészítésében, ezért alig vártuk, hogy megjelenjen a Logic Pro X” – árulta
el Wayne Sermon, a platinalemezes Imagine Dragons gitárosa. “Nagyon tetszik az új kialakítás, és a Logic Pro X kreatív funkciói máris új anyagok készítésére
inspiráltak minket a turné közben.”

A Logic Pro X számos új, kreatív eszközt biztosít a dalok írásához és a zeneszerzéshez. A Drummer professzionális minőségű, valósághű dobsávokat biztosít, amelyek könnyedén szabályozhatók, és több millió egyedi futam megszólaltatására képesek a rock, az alternatív, a dalszerzői vagy a R&B műfajban. A Drummer az iparág legjobb stúdiózenészeinek és hangmérnökeinek előadásaira épül, beleértve a legendás hangmérnök és producer Bob Clearmountain munkásságát, aki többek között a Rolling Stones-szal, Bruce Springsteennel vagy David Bowie-val dolgozott együtt. A Drummer funkcióhoz készült dobfelszerelés-tervező bővítmény lehetővé teszi egyedi készletek összeállítását pergődobok, tamok, lábcinek és cintányérok széles választékából. Ezek keverésével, harmonizálásával és finomhangolásával készíthető el az adott zeneszámhoz legjobban illő dobhangzás.

A Logic Pro X új hangszerekkel bővíti tovább a Logic Pro által kínált szintetizátorok és billentyűs hangszerek körét. Az Arpeggiator a kilenc új MIDIbővítmény egyike, amely az egyszerű billentyűakkordokból gazdag hangzást varázsol. Az új Retro Synth hűen adja vissza a ’70-es és ’80-as évek legnépszerűbb klasszikus szintetizátordallamait. A zongorák az elektromos zongorák, B3 orgonák és klaviatúrák valósághű modelljeit kínálják kifinomult hangzásszabályozó eszközökkel.

A Bass Amp Designer lehetővé teszi a basszusgitárosok számára a hangfelvételek során olyan régi és modern erősítők használatát hangfalakkal és mikrofonokkal, amelyekből egyedi basszusrendszerek építhetők. A Logic Pro X továbbá egy teljesen új hangtárat is tartalmaz, amely frissített loopgyűjteményt és több mint 1500 hangszer- és e”ekt Patch-et biztosít, amelyek kihasználják a Track Stacks, az intelligens vezérlőelemek, az Arpeggiator és más bővítmények nyújtotta előnyöket.

A Logic Remote segítségével ráadásul a Logic kreatív ereje az iPad készülék segítségével innovatív módon kiterjeszthető. Az iPad Multi-Touch kijelzője nyújtotta előnyöket teljes mértékben kihasználó Logic Remote új lehetőségeket biztosít a helyiség bármely részén tartózkodó felhasználók számára hangszerek felvételére, keverésére és meghallgatására a Logic Pro X szoftverben. Ez annak köszönhető, hogy az iPad készülék billentyűzetként, gyakorló dobként, a gitár fogólapjaként, keverőpultként vagy jelátvitel-szabályozóként is használható.

A MainStage 3 – a MainStage fő verziófrissítése – a tökéletes kísérőalkalmazás a Logic Pro X szoftverhez. Segítségével a Mac számítógép egy élő vezérlőrendszerré válhat, amellyel a hangzás rendkívül könnyedén átvihető a stúdióból a színpadra. A MainStage 3 új kezelőfelületet biztosít, és kompatibilis a Logic Pro X bővítményeivel, javításaival és intelligens vezérlőelemeivel.

A Logic Pro X és a MainStage 3 már elérhető a Mac App Store áruházból 199,99$-os és 29,99$-os áron. A Logic Remote pedig ingyenesen letölthető az App Store áruházból.

További részletek a hivatalos honlapon: Apple.com – Logic Pro

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. iAm - 2013.07.23. 22:21

    200 dollár már az Appletől is kicsit sok :)

Szólj hozzá Te is!