Sky Gamblers: Cold War – A légi csata tovább folytatódik

Tian 2013.07.19. 15:08 Apple, Játékok 0 db 822

A kategóriájában szinte a legnépszerűbb Sky Gamblers sorozatnak megérkezett a legújabb, szám szerint 4. része, a Cold War. Mielőtt azonban rátérnék, hogy pontosan milyen újdonságok érkeztek és milyen helyszíneken játszódik a legújabb rész, röviden bemutatnánk a sorozat korábbi darabjait azok számára, akik esetleg még nem ismernék a Sky Gamblers korábbi részeit.

A legelső játékban, a Rise Of Glory-ban, visszaugorva a történelemben, az első világháború légi csatáit eleveníthettük fel és a korabeli repülőgépekkel, mint például a Fokker DR1-es, újra megvívhattuk a csatákat a különböző küldetéseken. A játék már ekkor lenyűgözhetett minket, hiszen a gyorsulásérzékelő segítségével igazi kaland volt a játék.

Az Air Supremacy-ban – mely az Apple Keynote-ján is nagy figyelmet kapott – a stílus az első verzióhoz képest megváltozott, itt már modern repülőgépekkel és fegyverekkel indultunk a harcba. Mondhatni ez volt az első iPad 3-ra optimalizált játék, ami a készülék Retina kijelzőjén szemet gyönyörködtető látványvilágba invitált minket.

A Storm Raiders újból visszaugorva a történelemben a második világháború eseményei alapján született meg. Részt vehettünk számos közelharcban, csatahajókat süllyeszthetünk el a bombázó repülőgépek segítségével, sőt még akár alagútban is repülhettünk. A játékban természetesen a második világháborús repülőgépekkel szárnyalhatunk a csendes-óceán felett.

A tegnap debütált Cold War ismét visszanyúl a történelembe, és a hidegháború eseményeit eleveníti fel. A látványvilágon még tovább finomítottak a fejlesztők, hogy még realisztikusabb legyen a játék. Rengeteg speciális effekttel, hangokkal és grafikai elemekkel dobták fel a játékot, mint például légköri köd, nappali és esti fényátmenetek, esőcseppek, bár ezek legtöbbje már a korábbi részben is megtalálható volt, viszont most részletgazdagabbak lettek az új részben. Valóban azt érezzük, mintha ott ülnék a repülőgépen.

A játékban a számos egyjátékos és többjátékos csata mellet, lehetőségünk van akár csak kedvünkre repülni szabadon a messzi tájba. A játékmódok között megtalálható a Survival, Free For All, Team Deathmatch, Capture the Flag, de akár barátaink ellen is megvívhatunk a Game Center támogatásnak köszönhetően.

Ami egy exkluzív újdonság, hogy lehetőségünk van akár egy Mac-es ismerősünkkel is játszanunk, mert a Cold War nemcsak az iOS készülékkel rendelkezők számára érhető el, hanem a Mac App Store-ban is megtalálható, ugyanolyan áron. Így akár Mac-es barátainkat is meghívhatjuk egy légi csatára, miközben mi a kanapén lazulva iOS készülékünkön izzítjuk a játékot.

Egy tipp: Aki rendelkezik otthonában AppleTV készülékkel, az mindenképpen próbálja ki, hogy AirPlay-be áttükrözi a képet és úgy játszik, hiszen a játék AirPlay kompatibilis, így a TV-n a repülőt láthatjuk, az iOS készülékünkön pedig a magasságmérőt és egyéb dolgokat.

Sky Gamblers - Cold War (AppStore Link) Sky Gamblers – Cold War
Fejlesztő: ATYPICAL GAMES LLC

Besorolás: 12+

Ár: HUF1,990.00 Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

Szólj hozzá Te is!