Bemutató: Ilyen lesz az új Game Center!

Kacor 2013.07.10. 20:35 Apple, iOS 4 hozzászólás 1 465

A cupertinoiak az iOS 7 kiadásával párhuzamosan az összes előre telepített alkalmazást is átszabják, és ez alól természetesen a Game Center sem kivétel. A változásokat egy mondattal összefoglalhatjuk: a zöld pást és a cseresznyefa a múlté! Na jó, valójában azért ennél többről van szó. Az alábbiakban megmutatjuk nektek, hogyan fog kinézni és működni az új Game Center!

Ahogy elindítjuk az alkalmazást, rögtön feltűnik, hogy a szkeumorfizmusnak (vajon hány cikket kell írnunk, hogy ezt a szót végre megtalálhassuk a Magyar Értelmező Kéziszótár új kiadásában? A flat dizájnnal együtt.) lőttek. A régi, jellegzetes textúrájú felület helyett színes, Jony Ive acidos álmaira emlékeztető buborékok lebegnek szemünk előtt.

A barátok-buborékra vagy a képernyő alján elhelyezkedő barátok fülre tappelve a barátaink között böngészhetünk. Itt láthatjuk azt is, ha valaki barátnak jelölt, vagy böngészhetjük végig a Game Center által barátnak javasolt felhasználókat. Ha egy már meglévő ismerősünket választjuk ki, a profilja azonnal megnyílik. Itt három újabb strandlabdát köszönthetünk: ezek azt mutatják, hány játékot játszott, milyen öcsiket ért el, és hány ismerőssel rendelkezik cimboránk.

A Játékok fül megnyitásával természetesen a Game Center által támogatott, korábban iPhone-unkon, iPadünkön vagy Macünkön már játszott alkalmazások listája nyílik meg – további játékajánlatokkal egyetemben. Ha egy bizonyos játékra nyomunk, az alkalmazás saját profiloldalára jutunk, ahol értékelhetjük és lájkolhatjuk az alkalmazást.

Ezen az oldalon csekkolhatjuk a játék leaderboardjait, ahogy azt is, hogy milyen achievementjeink hiányoznak még, és hogy mely ismerőseink játsszák ugyanazt a gammát. Egy-egy öcsiről részletesebb információkat kaphatunk, ha rátappelünk, ha pedig már elértük az öcsit, dicsőségünket üzenetben, emailen, Facebookon vagy Twitteren is megoszthatjuk.

A Challenge (Kihívások) fülre kattintva láthatjuk, mely programok mely játékmódjaiban kívánnak velünk ujjat húzni barátaink. Ha további információkra vagyunk kíváncsiak, elég a kihívás fület megérintenünk. Itt aztán elfogadhatjuk azt, vagy elküldhetjük a provokátort melegebb éghajlatra. Ha a játék, amiben kihívtak, még nincs telepítve, itt rögtön le is tölthetjük azt az App Store-ból.

És végül, de nem utolsó sorban itt a Turns (fordulók) fül, ami jelenleg nem sokat ér, hiszen az iOS 7 még nem elérhető a nagyközönség számára, de a jövőben itt jelennek majd meg a fordulókra osztott, “aszinkronos” játékok (mint pl. Words With Friends vagy Scrabble).

Nektek hogy jön be az új Game Center? Tetszik, hogy a zöldet az acid váltotta fel?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A Gamestar és más nagy hazai lapok újságírója. iOS only teszteket már több mint három éve ír. Már a 80'-as évek óta aktív játékos. Számtalan gépet nyúzott: Commodore 64, Amiga, XT, 286, SNES, Gameboy stb... Most az iPhoneHungary-n szállítja a legfrissebb híreket és osztja meg véleményét az iOS játékokról.

4 hozzászólás

  1. CEB - 2013.07.11. 09:58

    A régi nekem nagyon nem tetszett ez szerintem sokkal jobb alig várom már!

  2. Onemore - 2013.07.11. 11:16

    Szerintem a régi nagyon hangulatos volt, ebből kiveszett az élet, egy fejér semmi színes lufikkal:(

  3. Q - 2013.07.11. 13:25

    Örülök a váltásnak, a jelenlegi egy katasztófa.

  4. iMarc - 2013.07.11. 22:05

    A régi gémcenter konkrétan egy guriga taknyot nem ért, szal lesz min dolgozni.

Szólj hozzá Te is!