Új, emberarcú reklámkampányba kezdett az Apple

Kacor 2013.06.26. 16:53 Apple, Egyéb 18 hozzászólás 1 061

Mint arról már korábban beszámoltunk nektek, az Apple újabban reklámjaiban egy konkrét termék bemutatása helyett az emberre, valamint az Apple éltetérzésre fókuszál. Ezt erősíti tovább a korábban már bemutatott Music every day és Photos Every Day után az Apple legújabb, Designed by Apple in California kampánya is, amely az Apple termékek hátára vésett egyetlen mondat (“aláírás”) alapján fejti ki a vállalat filozófiáját.

A nyomtatott sajtóban és online bemutatott új reklámokban a képek az elégedett Apple felhasználó egy-egy pillanatát mutatják meg, a szöveg pedig a termék mögött álló emberek munkájáról, odaadásáról mesél. Míg képekből többféle van, a szöveg minden hirdetésen megegyezik, és körülbelül így fordíthatnánk.

Ez az.

Ez az, ami számít.

Egy termék megtapasztalása.

Hogy hogyan érzed magad tőle.

Amikor először elképzeled

Milyen lehet majd,

Hátralépsz.

Elgondolkodsz.

 

Kinek fog ez segíteni?

Jobbá teszi az életet?

Megérdemli, hogy létezhessen?

Ha túl elfoglalt vagy a mindenfélével,

Hogyan tökéletesíthetnél bármit is?

 

Mi nem hiszünk a véletlenben.

Vagy a vakszerencsében.

Ezer “nem” jut

Minden egyes “igen”-re.

Rengeteg időt töltünk el

Pár nagyszerű dologgal.

Amíg minden ötlet, amit megérintünk

Szebbé tesz minden életet, amit megérint.
Mérnökök vagyunk és művészek.

Iparosok és feltalálók.

Aláírjuk a munkánkat.

Talán csak ritkán nézel rá.

De mindig érezni fogod.

Ez a mi aláírásunk.

És ez jelenti a mindent.

 

Tervezte az Apple Kaliforniában.

A reklám egy új verziója nemrégiben a nyomtatott sajtóban, a Torontos Star-ban jelent meg két teljes oldalon.

A kampányt az a Phil Schiller vezeti, akit egy ideje a WWDC-n elhangzott aranyköpése kapcsán emlegetnek sokan, mely szabad fordításban körülbelül így szólt:

“Még hogy nem tudunk innovatívak lenni? A “nagy büdös lóf***t!”

A reklámkampány egyébként az Apple holnapján is folytatódik. A videóváltozatot, amit a WWDC-n is többször lejátszottak, és amely a másik két videóhoz hasonlóan a felhasználók mindennapjait mutatja be finom zongoraszólammal, valamint a fent olvasható narrációval kísérve, itt tekinthetitek meg.

Nektek hogy tetszenek az új reklámok?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A Gamestar és más nagy hazai lapok újságírója. iOS only teszteket már több mint három éve ír. Már a 80'-as évek óta aktív játékos. Számtalan gépet nyúzott: Commodore 64, Amiga, XT, 286, SNES, Gameboy stb... Most az iPhoneHungary-n szállítja a legfrissebb híreket és osztja meg véleményét az iOS játékokról.

18 hozzászólás

  1. lonsdale66 - 2013.06.26. 17:00

    Micsoda baromság!Ha majd iOS 7el vesz valaki a kezèbe egy iPhone-t,akkor meg: ez nem az.Nem erre gondoltam.Ez ocsmány.
    Valljuk be,rettenetes lett az új iOS.

  2. Attila Gabor Horvath - 2013.06.26. 18:40

    Az IOS 7 még nincs kész! Már a 2es bétában is nagyon sok változtatást eszközöltek.

  3. Goya - 2013.06.26. 18:47

    Szerintem nagyszerű ez a kampány. Mostanában minden konkurens csak fikázós reklámot készít kiemelve versenytársaik hibáit. És ios7-tel pedig tessék akkor foglalkozni, ha már megjelent. Lehet, hogy semmi nem fog benne változni, és nagy lesz az elégedetlenség, de a kanapéról ülve könnyű más munkáját fikázni. Mintha bárki rá lenne kényszerítve, hogy vegye meg. Meg, hogy frissítse. Nem kötelező. Lehet nyugodtan egy samsung boltban hajigálni a húszezreseket. Borzasztóan idegesítőnek találom, hogy bármelyik almás fórumon olvasok híreket, a hozzászólások azzal vannak tele, hogy így szar meg úgy szar. Hát akkor b*ssza meg mindenki. Vegyen mást. Ha nem ízlik a virsli, amit megvettél, akkor nekiállsz hepajkodni a hentesfórumon, hogy azannyukp*csáját milyen szar az 1200 forintos virsli, akárki külömbbet sz*rna de nem veszek mást mert az ismerőseim is azt veszik és nekik ízlik! Persze, hogy nem. Tanulsz belőle és nem veszel olyat sohat többé. Nem értem, hogy akkor itt miért nem lehet értelme hozzászólásokkal színesíteni, egy amúgy is értelme cikket. Mindenki magától is el tudja dönteni, hogy mi tetszik neki, vagy mi nem.

  4. Goya - 2013.06.26. 18:50

    *értelmes hozzászólásokkal
    *értelmes cikket

  5. Norbi - 2013.06.26. 19:19

    Goya!
    Teljesen igazad van!

  6. Apu - 2013.06.26. 19:48

    Ez az Goya!
    A fikázók pedig vegyenek már mást!
    A sok hülyéje!!! ):

  7. Lacika54 - 2013.06.26. 20:00

    Goya! Norbi megmondta a frankót! Persze elôtte meg Te mondtad meg a frankót! Most én mondom meg a frankót: tökéletesen leírtátok a frankót!!!! Hogy divatosan fogalmazzak: ez cool !!!!!!!

  8. Lacika54 - 2013.06.26. 20:02

    Apu!!!!
    Te is megmondtad a frankót !!!!!!

  9. Revesz01 - 2013.06.26. 20:43

    Úgy látom megmondtàtok a frankót!:D
    Ès ezzel èn is maximálisan egyetèrtek!
    Így a frankó! :D

  10. ESzállás - 2013.06.26. 21:09

    Yes, ez frankó meg cool, meg by happy.

  11. HunXPlayboy - 2013.06.26. 21:36

    Nekem nagyon tetszik, mert én is így érzek az almás kütyüjeimmel. Nagyon jó, ezt nem adja meg semmilyen elektronikai eszköz.

  12. agardy.v - 2013.06.26. 22:58

    Frankón kapja az oltást :D nekem tetszik az ios7 csak este kiba**a a szemedet a sok fehér fekete változás….

  13. Karesz - 2013.06.27. 01:19

    Ez még nem a vége…. Van még idő ..az ios7 nincsen még kész….!! Szeptember 10 még messze van!! Ha megnézitek a 2 béta között is van újítás és remek megoldások..!! Ha majd már az x-edik béta jön ki … Vagy a végleges verzió ami tökéletesen fog működni! És még addíg 10x átszabhatják az ikonokat!! És át is fogják!! Vgy csak egyszerűen szerethetővé teszik!! Kihoznak hozzá egy 5s-t picit jobb aksival ami maximum ugyanazt az időt fogja tudni mint az 5 ios6 on , jobb kamera! Az igazi áttörés majd a 6 os fogja hozni! És bár Jobs bácsi nem akart nagyobb telefont sajnos hogy az akukapacitást megtudják drasztikusan növelni…. Ahoz sajnos kell a nagyobb térfogat…!! Jó lesz ez….!! Jó lesz ez…én már varom a szeptembert!!

  14. Csuki - 2013.06.27. 02:27

    Majdnem mindenki elèlvezett ügye?! Szexfilmben vannak ilyen èrzelgôs suttogó monológok. Tènyek kellenek, mert az mèrhetô, de, hogy kinek milyen èrzelem tàrsul a telefonjàhoz!
    Ez telefon kèrem, nem a felesèged, vagy csak ez van?!

  15. Béci - 2013.06.27. 17:05

    Igaza van csukinak. Ez egy telefon semmi más . En nem éreztem cserét az uj verzióra . Meg mindig az iphon 4 et használom mivel semmi jelentős változás . Ja es ez egy olyan dolog , hogy aki túl fanatikus az soha nemfogja beismerni az Apple hátrányait . Mivel van olyan ember ezek a presztízs majmok akiknek ha egy szardarabot alma logóval lat az is jó . Valjuk mar be nincsen újítás az Apple telefonon . Jelenleg olyan változások vannak amiért biztos nem váltanak meg mindig a jó öreg Iphone 4 röl. 5s hat baromi nagy Design . Minden iphon ugyanúgy néz ki.

  16. ESzállás - 2013.06.27. 17:24

    Béci megmondta a frankót. Én is ezért nem váltottam idáig, mer a 4 szebb mint az 5, és ez alatt az elcseszett nyújtott tégla formát értem. Meg hát *kein innovation*
    Csak sajnos a home gomb szarakodik, meg az antenna probléma ugye. Ezt tetézi, hogy a T-fosnál vagyok, ahol amúgy sincs térerő.

  17. iPhone - 2013.06.27. 23:13

    Szerintem teljesen rendben van az új reklám,a videó meg egyenesen frenetikus,de hát nem lehetünk egyformák… Az i5-l kapcsolatban: nem mondom,hogy a kedvencem,hiszen az elsőt semmi nem űberelheti számomra,de mondjuk hogy a második számú a sorban… Nem is értem az előző két hozzászólást,azért jelentős fejlsztések történtek az i4 óta…

  18. Attila - 2013.06.29. 15:54

    Itt mindeniki megmondta a frankót ! :D Gratula xD jogosak a kommentek nagyrésze :)

Szólj hozzá Te is!