A Crytek budapesti studiója kontroller-támogatott iOS játékkal debütál

Kacor 2013.06.17. 20:05 Apple, Játékok 1 db 753

A CryEngine-ről és a népszerű Crysis és Far Cry sorozatokról ismert Crytek egy új taktikai akció játékot mutatott be a WWDC-n: a The Collectibles-t. A játék támogatni fogja az Apple új MFi kontroller keretrendszerét, így a fejlesztők egy füst alatt az irányítást is bemutatták.

A színpadi élő demó során az előadó egy öt egységből álló osztagot irányított a háború-dúlta környezetben. A Crytek-nek egyébként ez az első “lövöldözős” játéka a platformra (korábban a Fibble nevű, fizikán alapuló puzzle játékkal álltak elő), és az, hogy ez a csapathoz legközelebb álló műfaj, okot ad a reménykedésre. Ugyanakkor ezúttal nem FPS-címről van szó, hanem felülnézetből játszódó stratégiáról.

A bemutató során egy kontrollert használtak, ami valószínűleg az új MFi Apple perifériák prototípusa volt – esélyes, hogy a Logitech által fejlesztett, dokként működő típus.

A kontroller a játékos számára érintés-alapú navigációt és fedezékhasználatot is lehetővé tesz, de remekül használható a D-pad és a fizikai gombok is. Egy példa: érintés-alapú irányítás esetében egyszerűen kijelölhetjük egy karakter útját, vagy dupla tappel az egész osztagot mozgathatjuk. Az MFi kontrollerrel ugyanakkor a teljes osztagot a D-paddel irányíthatjuk, a gombokkal pedig a csapat egy-egy tagját mozgathatjuk a hozzá legközelebb eső fedezék mögé. A kontroller használata közben persze egy-egy swipe-pal is irányíthatjuk az osztagot, miközben a kontrollerrel mondjuk egy hadihajót navigálunk.

A játékot hivatalosan még nem jelentették be, így akár a “The Collectibles” cím is változhat, mindenesetre a játékra még idén számíthatunk, legalábbis a budapesti fejlesztőcsapat ígéretei alapján. Íme pár screenshot a demóról.

Nektek első blikkre hogy tetszik a játék? Drukkoltok a hazai fiúknak? Mi a véleményetek a kontroller implementálásáról?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A Gamestar és más nagy hazai lapok újságírója. iOS only teszteket már több mint három éve ír. Már a 80'-as évek óta aktív játékos. Számtalan gépet nyúzott: Commodore 64, Amiga, XT, 286, SNES, Gameboy stb... Most az iPhoneHungary-n szállítja a legfrissebb híreket és osztja meg véleményét az iOS játékokról.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. iMarc - 2013.06.17. 23:03

    Drukk nekik, s várom a végeredményt! :)

Szólj hozzá Te is!