Így játssz XBOX 360 kontrollerrel a Mac-eden

Kacor 2013.05.31. 19:55 Apple, Mac 0 db 2 495

Mac-en játszani jó, de be kell látni, hogy vannak olyan játékok, amelyek igazán csak egy kontrollerrel élvezetesek. Ilyenek többek között az autóversenyzős játékok, többek között a holnapig még a remek Feral Bundle-ben is megvásárolható Dirt 2. Mivel a XBOX 360 kontrollerre szinte minden háztartásban megtalálható, olcsó és könnyen csatlakoztatható, most megmutatjuk, hogyan tudjátok használni Mac-etekkel.

Ha vezetékest használtok, egyszerűen bedugjátok az USB port-ba, de vezeték nélküli kontroller használata esetén sajnos szükség lesz egy USB-s vevőre, így az előbbit érdemesebb választani. A következő lépés a megfelelő driver kiválasztása, ez pedig A Tattiebogle nevű. Töltsük le a legfrissebb képfájlt, nyissuk meg és installáljuk fel. Indítsuk újra a Mac-et.

Újraindítás után a rendszerbeállítások megnyitásakor az egyebek fül alatt egy új opciót fogtok látni, az XBOX 360 kontrollert. Itt tudjátok ellenőrizni, működik-e, valamint itt tudjátok az analóg karok tengelyét axis megcserélni. Sok játéknál már kész is vagytok: a Dirt 2 például beépített kontroller-támogatással rendelkezik, így minden tökéletes működik, ha ezt választjátok ki a játék beállításaiban.

Ha a játék alapesetben nem támogatja a kontrollert, még egy app-ra is szükségetek lesz: ilyen a Joystick Mapper vagy a Gamepad Companion: mindkettő elérhető a Macc App Store-ban, előbbi 5, utóbbi 8 dollárért. Ezen programok segítségével a kontrollert a Mac egérként vagy billentyűzetként fogja felismerni, így nincs más hátra, mint bekalibrálni, melyik gomb melyik billentyű megnyomásának feleljen meg.

  • Joystick Mapper – $4.99
  • Gamepad Companion – $7.99

És ennyi! Ti kipróbáltátok már valamelyik játékotok XBOX 360 kontrollerrel? Ha igen, milyen volt? Ha nem, miért nem? Kipróbálnátok?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A Gamestar és más nagy hazai lapok újságírója. iOS only teszteket már több mint három éve ír. Már a 80'-as évek óta aktív játékos. Számtalan gépet nyúzott: Commodore 64, Amiga, XT, 286, SNES, Gameboy stb... Most az iPhoneHungary-n szállítja a legfrissebb híreket és osztja meg véleményét az iOS játékokról.

Szólj hozzá Te is!