Vagány iPhone 5 matrica Mr Sticka kínálatából

Tian 2013.05.03. 18:46 Apple, Kiegészítők 12 hozzászólás 5 556

Az iPhone 5 debütálását követően valahogy azt lehetett érezni, hogy a tokokat gyártó cégek nem annyira kapkodták magukat, hogy előrukkoljanak az új iPhone-hoz kompatibilis verzióval, így az újdonsült készüléktulajdonosok csupán néhány változat közül szemezgethettek.

Az iPhone 4 esetén az antenna botrány következtében jelent meg az Apple által piacra dobott Bumper, melyre mindenki felfigyelt, hiszen egyedinek és újdonságnak számított. A készülék hátulját bár nem védte semmi, de a bumber vastagsága miatt, ha lehelyeztük valahova, nem érintkezett a felülettel.

A bumperből pillanatok alatt megszülettek a kínai verziók is, illetve a különböző színvariációkban elérhető modellek. Mi azért reménykedtünk abban, hogy esetleg az iPhone 5-re is megérkezik, de végül nem így lett. A bumper maradt az iPhone 4 és 4S kiváltsága.

Azóta javult a tokok helyzete, de még mindig sok a hasonló, egyszerűbb típus. Akik szeretik a különlegességet, azoknak lehet elnyeri a tetszésüket az Ozaki állatos tokjai, amik még plusz funkciót is rejtenek.

Ekkor jött az ötlet, hogy hanyagoljuk a tok témát és nézzünk körben milyen lehetőségek jöhetnek még szóba az iPhone készülékünk kiegészítőjeként. Ha olcsón és különlegességet szeretnénk, akkor első próbálkozásnak jöhet az eBay. Itt ugrott be, hogy anno az iPhone 4-re voltak karbon és egyéb mintázatú matricák, ebből következtetve biztos akad az iPhone 5-re is hasonló.

Az “iPhone 5 Sticker” kifejezés első találatán rögtön megakadt a szemünk és már kattintottunk is, hogy megnézzük nagyobb méretben. A Sticker Bomb elnevezésű matricán igazából minden van: különböző logók, feliratok, rajzfigurák, csajok, sőt még az Android robot is megtalálható rajta. Elsőre nagyon megtetszett, az ára 11.99 dollár, így rögtön rendeltünk is egy példányt. A végösszeg postaköltséggel együtt az akkori árfolyamon 4.336 Ft volt.

Tovább nézelődve felfedeztük, hogy az eladónak, Mr Sticka-nak van egy saját weboldala is, ahol ugyanez a minta elérhető MacBook-ra, iPad-re, GoPro-ra, PS3-ra és még egyéb eszközökre is, így akár azokra is lehet rendelni. Miután megrendeltünk 7 nap múlva már jött is a posta egyenesen Ausztráliából és izgatottan bontottuk fel, hogy mit is rejt a csomag.

A matrica jó minőségű anyagból készült, illetve kicsit mattos, hogy ne tükröződjön. Összesen 6 db matrica található a szettben, egy elő- és egy hátlapi rész, illetve 4 db, amit a készülék oldalára, tetejére, és aljára kell felhelyeznünk. Az elején kicsit aggódtunk, hiszen aki próbálkozott már kijelzővédő fólia felhelyezésével, az tudja, hogy mindig el tud csúszni, játszadozni kell vele, hogy minden a helyére kerüljön.

Ennek ellenére megdöbbenve fogadtuk, hogy mennyire precízen le van vágva minden egyes elem, a kivágások a hangszórónak, a jack dugónak, a hangerőgomboknak és többinek. A felhelyezés roppant egyszerű volt, tényleg bárki számára könnyen elvégezhető a művelet és a matrica sem akart lekívánkozni a készülékről. Egy hónapnyi használat után semmi kopás nem jelentkezett még, eddig meg vagyunk vele elégedve.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

12 hozzászólás

  1. Bence - 2013.05.04. 08:48

    Nekem nem tetszik!

  2. Milán - 2013.05.04. 12:54

    Képet esetleg tudnátok felrakni? Mármint a saját telóról..:)

    • Tian - 2013.05.04. 14:04

      Milán: A második képet én csináltam, azon a saját telefonom látszik. :)

  3. Zsoltika - 2013.05.04. 14:53

    Ilyet iphone 4s-re nem lehet csinaltatni??:)

  4. Jetike - 2013.05.04. 16:04

    Le ejtettem a telefonom (i5) és a készülékház éléből kitört két kis darab. Szóval a kérdés, hogy takarja az éleket?

    • Tian - 2013.05.08. 01:08

      Az iPhone 5-nél a készék alja és oldala között van egy sáv (amiből botrány is volt, hogy kopik), azt nem fedi le a matrica, ha erre gondoltál.

  5. Cheese - 2013.05.07. 17:50

    Esetleg 3S-re :D

  6. Pásztor Csaba - 2013.05.18. 10:02

    Üdv! Én is rendeltem egyet és az lenne a kérdésem, hogy tudnátok e egy felragasztási sorrendet mondani (mert ugye 8 matrica van a csomagba)?

    • Tian - 2013.05.18. 12:18

      Igazából mindegy, hogy milyen sorrendben ragasztod fel, mert a matricák nem érnek össze. A csomagban összesen 6 darab matrica van: egy előlapi, egy hátlapi, meg 4 darab, ami körbefogja a készüléket.

  7. Dobai - 2014.07.04. 00:24

    Helló !
    Azt szeretném tudni hogy van e magyar oldal ahol tudnék rendelni ?

Szólj hozzá Te is!