Tanulmány: 2015-ben az Apple előnyét a márkahűség fogja adni

Helme 2013.04.29. 21:40 Apple, iPhone 3 hozzászólás 1 371

Az All Thing D számolt be arról hogy a Yankee Group nemrég készített egy felmérést az USA-ban, melynek fő témáját az okostelefonok adták. Az elmúlt 12 hónapban összesen 16 ezer fogyasztót kérdeztek meg arról, hogy milyen telefont fognak vásárolni a közeljövőben. Nem meglepő módon megállapították, hogy a piacot az Androidos készülékek és az iPhone uralja. Bármennyire is próbál a Microsoft és Rim harcolni a jobb pozícióért, úgy látszik, nem igazán tudnak nagyobb szeletet szakítani maguknak a piacból.

A felmérés középpontjába a márkahűség állt, s e tekintetben az iPhone lekörözi az Androidot. A megkérdezettek 91 százaléka azt válaszolta, hogy a jövőben is mindenképpen az Apple telefonját fogja választani. Az Androidos felhasználók csupán 76 százaléka mondta el ugyanezt. Míg az iPhone tulajdonosok 6 százaléka nyilatkozta azt, hogy Androidra váltana, addig az Androidosok 18 százaléka térne át iOS-re. A Yankee Group jelentésében azt írta, hogy a vásárlói hűség az, ami előnyt fog hozni 2015-ben az Apple-nek.

Gondoljuk azt, hogy az Apple és Android egy-egy vödör víz. Az Android-ba és az Apple-be azonos mennyiségű víz csurog bele egy csapból. Azonban mindkét vödör szivárog. Míg az Android elveszti a benne lévő folyadék nagyjából egyötödét, addig az iPhone csupán 7%-ot veszít. Így az Apple gyorsabban tölti tele az egész vödröt annak ellenére, hogy az Android alapból több vízzel indult. Érdekes adat, hogy az Apple még mindig vezeti a piacot: a globális nyereség elképesztő része, összesen 75%-a landolt az almás vállalatnál.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

3 hozzászólás

  1. a.sebi - 2013.04.30. 12:23

    Egyebkent ez azert van mert amikor iphone 3g es 3gs volt addig az android szart sem èrt, ezt lattak az emberek es meg most is a regi 2.1 es androidra emlekeznek, es az ios 3.0 ra ott az ios 10 :2re nyert, es mostmar nem erdekli őket h az allas megfordult 10:6ra mert a 6 is elèg mindenkinek, legyen az üzlet ember, hülyegyerek vagy geek….

  2. Rudolf - 2013.04.30. 13:55

    Ez a felmérés egész jó, énis igy vagyok vele iPhone user voltam 4-5 évig aztán cseréltem egy S3-ra mert szerettem volna kipróbálni az androitot mivel nagyon terjedt illetve terjed de inkább eladom az S3-at és szemezek újra egy i5S készülékkel sokkal jobban optimizálva van az iOS mint az Android szerintem csak ez az egyetlen hibája az Androidnak kéne bele az a kis stabilitás mert 5 program után azért elég hülyén néz ki hogy érezhetően beszaggat és a programok se úgy mennek rajta ahogy azt elvárom egy 500 Eurós telefontól… :/

  3. Karesz - 2013.05.01. 14:33

    Ez az amit senki nem mer elismerni….. Hogy x program után… Vagy csak simán fényképek , e-mail ek, 100 ai után érezhetően lassul a készülék.. Soha nem fogják az android sem a samsungfanok elismerni ezt… Az viszont elmondható hogy apple app ek között a leghasználhatób egyedi programok fizetősek… De a készülék.. Minden körülmény között stabilan gyorsan működik.

Szólj hozzá Te is!