Az Apple ujjlenyomat-technológiában jártas szoftvermérnököt keres

KeleMan 2013.04.09. 19:38 Apple, iPhone 6 hozzászólás 907

Talán még emlékeztek, hogy múlt év szeptemberében az Apple felvásárolta az AuthenTec vállalatot, csekély 356 millió dollárért. Az AuthenTec biometrikus azonosítással és ujjlenyomat felismeréssel foglalkozik. Tegnap felkerült az Apple.com oldalon található álláshirdetések közé egy állásajánlat, miszerint a cupertinóiak szoftvermérnököt keresnek a Florida államban található Melbourne városába, ahol az Apple Melbourne Design Center munkáját segíthetné az új munkavállaló.

A piaci elemzők most azt találgatják, hogy az Apple talán végleg szakít a felhasználók életét megnehezítő kódok használatával és egy az érintőkijelzőbe integrált ujjlenyomat olvasó szenzor segítségével azonosítaná a felhasználókat. A kényelmes használat mellett persze fontos a biztonság is, főleg ha az Apple később nyitni szeretne az elektronikus fizetés felé is.

Ming-Chi Kuo, a KGI Securities egyik elemzője – aki már több pontos jóslattal is előállt az elmúlt évek folyamán – az év elején is azt állította, hogy az Apple az idei új iPhone készüléket már valóban felvértezi ezen újdonsággal. Az persze még kérdéses, hogy az iPhone 5S modellben vajon fog-e ilyen technológia debütálni, de ha most nem is, úgy szinte biztosan megjelenik majd a következő generációs mobileszközökben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

6 hozzászólás

  1. Matya - 2013.04.09. 22:10

    Nem értem, miért hozzák föl itt mindig az 5s-t, amikor ezek az “s” variációk sohasem hoznak érdemi változást, hanem csak ráncfelvarrások, holott egy ilyen technológiai újítás túl nagy onemorething lenne egy szimpla frissítésbe. De ne legyen igazam.

    • Jozsi - 2013.04.10. 14:43

      Az üzlet miatt, egy rókáról több bőrt lehet így lehúzni.

  2. Bandita - 2013.04.09. 23:44

    Matya végre egy rövid tömör jó hozzászólás igazad van!

  3. BZs - 2013.04.11. 01:27

    Már most van egy tervem, hogyan lehet bármelyik okostelefonról ujjlenyomatot lopni és ezzel adatot halászni. Egyszerűbb mint kódot! Viszont ötletem sincs, hogy ezt mivel lehetne majd megakadályozni… Izgi

  4. andrisdavid - 2013.04.11. 21:41

    Szerintem ezt az ujjlenyomatos technologiat mi mar nem fogjuk megelni… szabadalom ide vagy oda..:(

  5. Lipaz - 2013.09.13. 20:40

    …és mégis megéltük. :D

Szólj hozzá Te is!