Belső helymeghatározó céget vásárolt fel az Apple

NZsolt 2013.03.25. 18:43 Apple, iPhone 2 hozzászólás 585

A 9to5mac.com értesülései szerint az Apple húszmillió dollárért megvette a WiFiSLAM nevű céget. A műveletet elismerte, ám annak részleteit nem árulta el az Apple. Az értesülések szerint a WiFiSLAM kifejlesztett egy olyan technológiát, mely a telefont környező WiFi hálózatok igénybe vételével, nagy pontossággal be tudja mérni azok pozícióját.

A leírás szerint ez a „nagy pontosság” egészen konkrétan 2,5 méter. Ez elsősorban az „in-door” térképes appokra, illetve a helymeghatározást igénylő alkalmazásokra lehet nagy hatással. A Google Maps már bizonyos épületek belső „térképét” megjeleníti, így nem csoda, ha az Apple is hasonló fejlesztésekben gondolkodik.

A mostani technológia arra épít, hogy a cégek, vállalatok routerei viszonylag sokáig maradnak egyhelyben, a felhasználó telefonját pedig a körülötte lévő wifi jelek segítségével tudják bemérni. Ez hasonló az Apple egyik partnercégének, a SkyHook-nak a megoldásához, ami WiFi jelek és mobil adótornyok segítségével „háromszögeli be” az Apple-telefonokat, anélkül, hogy GPS-t kéne használni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

21 éves egyetemista, a technika messzebbi oldaláról. Kedveli az áram nélkül is működő dolgokat.

2 hozzászólás

  1. Bial Bence - 2013.03.26. 16:55

    Ha tényleg működik, akkor nagyon jó!

  2. Q - 2013.03.26. 19:50

    Csodás megoldás a zsekáknak hogy fél pillanat alatt megtaláljanak

Szólj hozzá Te is!