Készítsd el saját videódat a Harlem Shake alkalmazással!

Tian 2013.03.19. 10:14 Apple, Programok 0 db 1 246

A Harlem Shake nevű legújabb netes őrületről szinte nincs olyan ember, aki ne hallott volna már. Miután a Gangnam Style idejétmúlttá vált, pillanatok alatt robbant be a köztudatba a Harlem Shake, aminek röviden a lényege, hogy egy 1981-es hiphop-sláger feldolgozott zenéjére kell először egy embernek egy maszkban, bukósisakban vagy bármilyen kreatív és egyben vicces öltözékbe táncolnia, lehetőleg minél idétlenebbül, majd a 15. másodpercnél, mikor a basszus megérkezik, mindenki észveszejtő tombolásba kezd.

A humoros videók pár nap alatt elárasztották a YouTube videós portált, ahová folyamatosan érkeztek az jobbnál jobb verziók, majd fél hónap leforgása alatt nagyjából 40 ezer Harlem Shake videót töltöttek fel az internetezők. A helyszín természetesen ránk van bízva, azonban minél extrémebb környezetben zajlik a shake, annál érdekesebb lehet a videó. Mára hazánkban is számos egyetem, gimnázium hallgatói, sportolók és baráti körök fogtak össze, hogy megmutassák a világnak saját verziójukat.

Ahhoz hogy valaki elkészítsen egy ilyen videót, először is szüksége van egy videofelvételre képes készülékre, magára a DJ Baauer – Harlem Shake című zenére, illetve egy videószerkesztő alkalmazásra, amivel összevágja az anyagot. Aki nem szeretne importálással, vágással, és egyébbel bajlódni, azoknak ajánljuk a két hete debütált The Harlem Shake nevű alkalmazást az App Store-ban.

A program használata rendkívül egyszerű, így pár lépéssel szinte bárki elkészítheti saját Harlem Shake videóját. Az alkalmazással két darab 15 másodperces felvétel készül, amit a program a legvégén összevág, aláteszi a zenét, sőt még a lassítást is elvégzi a kisfilm végére. Lehetőségünk van 5, 15 és 30 másodperces időzítő beállítására is, illetve a két videó közötti szünetnél egy időzítőt aktiválni, így akár mi magunk is rajta lehetünk a videón, nem kell manuálisan elindítani semmit. A rögzítés ideje alatt szól a már jól ismert Harlem Shake, így pontosan tudhatjuk, hogy mikor kezdjünk neki az őrjöngésnek.

Az alkalmazás bár ingyenesen érhető el az App Store-ban, viszont ahhoz, hogy az elkészült alkotást lementsük készülékünkre vagy megosszuk a világhálón, ahhoz 0,89 €-t kell kifizetnünk az alkalmazáson belül és ezzel együtt korlátlan hozzáférést kapunk. Van egy másik módja is annak, hogy leszedjük a korlátozást. Az “Earn it for Free” résznél különböző feladatok (mint például regisztráljunk a tapjoy.com oldalra) elvégzése után krediteket gyűjthetünk, és ha összejön a 100 kredit, feloldhatjuk a korlátozást.

The Harlem Shake (AppStore Link) The Harlem Shake
Fejlesztő: Hitcents.com, Inc

Besorolás: 4+5

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

Szólj hozzá Te is!