Díszítsd a szobád Steve Jobs, a keménykezű orosz tábornok képével

KeleMan 2013.02.14. 18:17 Apple, Steve Jobs 0 db 1 586

Vajon mi lehet a módja annak, hogy egyszerre keltsünk csodálatot és egyben félelmet is házunk vendégeiből, ha épp nálunk tesznek látogatást? Naná, hogy egy Steve Jobs portré, ahol épp egy orosz tábornoknak van öltözve. Elképzelhetetlen? Cseppet sem. Persze igazából sosem állt portrét Steve Jobs a kép kedvéért, de lelkes grafikusok mindezt megoldották.

Van ugyanis egy angol úriember, George Dawe, aki 329 darab portrét festett meg az orosz tábornokokról, akik Napóleon inváziója alatt védték az orosz anyaföldet. A képek egyébként a Szent Péterváron található Téli Palotában kaptak helyet. A ReplaceFace.tumblr.com alkotói pedig ezeket a képeket használták fel arra, hogy népszerű emberek arcaival helyettesítsék az egykori orosz tábornokokat.

A készítők mindezt persze komoly Photoshop használatával érték el, de munkájuk meghozta gyümölcsét. A képek olyan szinten élettel teliek, hogy valóban elhisszük, hogy Steve Jobs egy karizmatikus és keménykezű orosz tábornok. Persze az Apple volt vezetője mellett filmszínészek is megtalálhatóak a repertoárban, így Bruce Willis, Brad Pitt, Matt Damon, sőt még Chuck Norris is megkapta a maga uniformisát.

  

  

  

  

A legjobb azonban, hogy az elkészült műveket, akár meg is vásárolhatjuk, hiszen a ReplaceFace a Society6.com oldalával közösen elkezdte árulni is a képekkel borított kiegészítőket. Van itt minden, hatalmas rámázott festményektől kezdve az iPhone 3G/3GS, iPhone 4/4S, iPhone 5 védőtokokon vagy védőfóliákon át az üdvözlőkártyákig, de még akár párnát is vásárolhatunk, melyet az általunk választott tábornok képe díszít.

Az iPhone készülékekre való tokok 35$-ba, a hátlapot védő fóliák (skinek) pedig 15$-ba kerülnek. Az üdvözlőkártya borítékkal együtt 12$, és a párnák is mérettől függően 20 és 35$ közötti árakon kaphatóak. A legjobbak persze a hatalmas képek, melyek szobánk falát boríthatják. Ezekből létezik sima nyomtatott változat is, ezek ára 25 és 56$ között mozog, míg az igazi vászon képek, melyeket az Epson ultraszuper nyomtatóival készítenek már 85 és 150$ között kaphatóak.

 

 

 

Egyet muszáj lesz rendeljünk a szerkesztőségbe.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!