AppKreátor – Felhő alapú mobil alkalmazás-készítőt ajánl a Telekom

KeleMan 2013.02.09. 18:17 Apple, Egyéb 10 hozzászólás 1 996

Interaktív és személyre szabott mobil applikáció készíthető bármilyen üzlettípus számára a legújabb AppKreátor nevű szolgáltatással. A január közepén bevezetett, kifejezetten mikro, kis- és középvállalkozások számára a Magyar Telekom által ajánlott felhő alapú szolgáltatás havi díjas alapon érhető el, akárcsak a telekommunikációs és informatikai szolgáltatások.

Néhány lépésben saját alkalmazást alakíthat ki az a vállalkozó, aki igénybe veszi a Telekom és az Attrecto Zrt. közreműködésével januárban bevezetett AppKreátor szolgáltatást. Az AppKreátor online, felhő alapú mobil alkalmazást készítő és üzemeltető szoftver, amely mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújt teljes értékű megoldást saját alkalmazás kialakítására. A szolgáltatás segítségével gyorsan, és egyszerűen alakítható ki mobil alkalmazás, személyre szabott grafikai elemekkel, és bármikor módosítható tartalommal. A kialakított alkalmazás a mai kornak megfelelő platformokon (iOS, Android, Windows 8) egyaránt elérhető, és közzé tehető az Apple AppStore-ban, Windows Store-ban, és a Google Playen is.

Az alkalmazások elkészítése és terjesztése nem igényel beruházást, hiszen az AppKreátor havi díjas alapon érhető el, ráadásul tanácsadás is kérhető a szoftver előfizetői számára. Már az egy-két fős mikrovállalkozásoknak is megérheti az előfizetés, mert minimális költséggel jutnak hozzá komplex, professzionálisan működő, és mindenekelőtt innovatív alkalmazásokhoz, amelyek korábban csak szakember gárda segítségével voltak megoldhatók. Az AppKreátor azon túl, hogy tartalmazza az alapvető alkalmazás készítő funkciókat – design sablonok, többféle közzétételi mód, okos menükészlet-, vásárlásra ösztönöző, valamint bevétel generáló funkciókkal is bír, mint például szponzorok megjelenési lehetősége, vagy az aktuális akciók, promóciók terjesztése.

“A mobiltelefonos alkalmazások elterjedésével nagy lehetőségek nyílnak meg a vállalkozók számára az ügyfeleikkel való kapcsolattartás területén. Az alkalmazások az üzleti életben rendkívül ügyfélközeli kommunikációt tesznek lehetővé; új kommunikációs csatornát nyitnak az ügyfelek felé, ezáltal is növelve az elkötelezettségüket, valamint a termékek és szolgáltatások értékesítését is. Egy alkalmazás használatával a felhasználók a közösségi médiában is véleményt formálhatnak. Ezáltal növelhető a cég hírneve, ismertsége, illetve olyan láthatatlan előnyök is formálódnak, mint pl. a piaci igényekre gyorsan, rugalmasan reagálni tudó, innovatív vállalkozás képe. Egy jó applikáció rugalmassá és költséghatékonyabbá teheti a már egyébként is jól működő vállalkozást. Ebben igyekszünk segíteni a kkv-k üzleti partnereként, hiszen már régen nemcsak informatikai és telekommunikációs szolgáltatásokat kínálunk, hanem próbálunk minden olyan szolgáltatással jelen lenni a cégek életében, amellyel gördülékenyebbé tehetik a napi üzletmenetüket, és tovább növelhetik bevételeiket.” – mondja Horovitz Krisztián, a Magyar Telekom üzleti marketing igazgatója.

Az AppKreátor a számítógép böngészőjében működik, így nem igényel telepítést, valamint internet kapcsolattal – bárhonnan használható. A felhő alapú elérésnek köszönhetően nagy mobilitást biztosít felhasználójának, bármely számítógépről, okostelefonról és tabletről is használható. Szabályos elrendezése, minimalizált számú menüpontja átlátható, könnyen kezelhető. Az AppKreátor az Attrecto Zrt. fejlesztésével vált a Magyar Telekom által ajánlott szolgáltatássá. A két cég közös célja az, hogy kiszélesítsék a felhasználók körét, valamint, hogy segítsenek a magyar kis- és középvállalatoknak kihasználni a mobil applikációkban rejlő lehetőségeket, új eszközt kínálva bevételeik növeléséhez, valamint az ügyfélkör bővítéséhez és megtartásához, nem utolsó sorban az emlékezetes ügyfélélmény nyújtásához.

Az AppKreátor díjmentesen 30 napig kipróbálható, és ha beválik, akkor a Start csomagot már havi nettó 3900 Ft-ért elő lehet fizetni. A megoldás komplett szolgáltatásként is megrendelhető, ebben az esetben a felhasználó az AppKreátor ügyfelévé válik, és az alkalmazását, annak grafikájával együtt az AppKreátor csapata készíti el. A szolgáltatásról bővebb információ, valamint a díjmentesen kipróbálható próbaverzió a www.appkreator.hu oldalon található.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

10 hozzászólás

  1. Lacko-o - 2013.02.09. 18:48

    Én kiprobálom…aztán 30 nap után törlöm… :D Így nem kell belle sokat ruháznom

  2. Joco - 2013.02.10. 01:17

    Nagyon jo lehet ez a cucc! Keszitettem is gyorsan egy appot, androidon publikalas nelkul, az apk-t letoltve telepitettem es mukodik szuperul, ios alkalmazast viszont nem tudom hogy lehet telepiteni. Tudna segiteni valaki? (Zip file-t lehet letolteni) hogyan tovabb? Koszi elore is!

  3. Blancor - 2013.02.10. 16:33

    Így készülnek a fantasztikusabbnál fantasztikusabb appok, amit egy sima mobil user készít 5 perc alatt, biztos irigylésre méltó szakismerettel. Persze, legyünk ezermesterek! A fejlesztő maradjon fejlesztő, a felhasználó és bárki más pedig a használó!

  4. Gege - 2013.02.10. 19:52

    Joco: Nekem is ez a problémám. Írtam a fejlesztőknek, mi ilyenkor a teendő. Várjuk a választ:)

  5. BZs - 2013.02.10. 22:12

    A válasz gondolom az “izip” app, de osztom azt a gondolatot, hogy a felhasználó bírjon már a pöcsével és ne gagyizzon össze már egy saját appot. Megjegyzem nekem az első gondolatom az lesz ha találkozom az első ilyen céggel aki magának “szerkesztett” egy ilyet, tuti nem lesz bizalmam vele…

  6. Gege - 2013.02.10. 22:54

    Kedves BZs. Nem noobok vagyunk, és igazatok van, de nézzétek meg a másik oldalát is, hogy valahol el kell kezdeni, nem egyből bele a lecsóba. Ez az én véleményem, senkinek nem az az célja, hogy mindenféle hülyeség legyen az App store-ban. A másik pedig, hogy, aki csak ugy szórakozni akar, nem hiszem, hogy kifizeti az éves Apple Developer tagságot:)

  7. Joco - 2013.02.11. 14:48

    A valaszt en is varom…
    Az pedig, hogy a vallalkozasomnak keszitsek egy folyamatosan es egyszeruen frissitheto adatkozlo appot, amin a felhasznalok nyomon tudjak kovetni a fontos uj infokat, hasznos dolog, nem hiszem hogy az appkreatorral a programozokat celoznak meg.

  8. Gege - 2013.02.11. 19:52

    Megkaptam a választ!

    Az Apple korlátozásainak köszönhetően csak azok az appok telepíthetőek iOS-re, amelyek az App Store-ban publikálásra kerültek.
    Ahhoz, hogy az ipát fel tudja telepíteni a telefonjára, saját iOS developer fiók kell, illetve úgynevezett UDID. Ha Ön vagy valaki a környezetében rendelkezik developer fiókkal, nagyon szívesen segítünk a publikálási folyamatban. Addig annyit tudok felajánlani, hogy a fejlesztőnk készít screenshotokat az iPhone-jával az Ön alkalmazásáról, és ezeket szívesen továbbítom Önnek!

  9. Joco - 2013.02.11. 23:35

    Koszonom az infot!

  10. István - 2013.02.16. 01:56

    Kérdésem az lenne!
    Van egy Webáruházam.az oldal optimalizálva van okos telefonokra és tabletre. Hogyan lehet ezt “betenni” AppStore -ba?? Illetve Market ba.
    http://www.higieniabolt.hu

Szólj hozzá Te is!