VicamPlus – iPhone tok az extrém sportolók szerelmeseinek

Tian 2013.02.02. 20:11 Apple, Kiegészítők 7 hozzászólás 2 279

Időnként ellátogatunk a Kickstarter weboldalára és körbenézünk, hogy érkeztek-e újabb projektek és hátha akad egy új ötletes és egyben hasznos kiegészítő kedvenc iPhone készülékünkre. Miután beütöttük a keresőbe az “iPhone” címszót, már indulhat is a csemegézés a különböző kiegészítők közül. Így akadtunk rá a VicamPlus elnevezésű iPhone tokra, mely kifejezetten az extrém sportolók szerelmeseinek készült, akik menet közben videóra szeretnék venni élményeiket.

A VicamPlus egy olyan vízálló tok, amibe oldalról becsúsztathatjuk iPhone készülékünket, majd ezután hermetikusan lezárhatjuk a végét, így az ütődések és a víz ellen már biztosítva van a készülékünk. A kiegészítőhöz 3 fajta lencse tartozik, egy halszem, egy nagylátószögű, illetve egy makró lencse, ezek rögzítve vannak a tokra, tehát nem kell külön csatlakoztatnunk és körbe-körbe forgatva pedig kiválaszthatjuk, hogy épp melyiket szeretnénk használni. Miután minden készen áll, már indulhat is a felvétel.

A tok talán egyik legnagyobb előnye, hogy kompatibilis a GoPro-hoz készült kiegészítőkkel, mint például a fejpánt vagy a mellpánt, tehát ugyanaz a csatlakozója, mint a GoPro-nak, így ha rendelkezünk valamelyikkel, akkor már használni is tudjuk vele vagy beszerezhetünk egyet. A VicamPlus tökéletes útitársunk lehet a síelés, snowboardozás, gördeszkázás közben, de a biciklinkre is felszerelhetjük egy kiegészítő segítségével vagy akár a tengerben készíthetünk vízalatti felvételeket, egészen 5 méter mélységig.

A VicamPlus jelenleg még csak projekt stádiumban van, viszont ha összejön a 10 ezer dollár, akkor beindul a sorozatgyártása. Január 28-án indult a Kicktarteren, viszont eddig már 3 ezer dollár összegyűlt nekik, így szinte biztosra vehetjük, hogy március 14-ig megvalósul. A kiegészítő 99 dollárért lesz elérhető, mikor beindul a gyártása, ám most 48 dollárért előrendelhető átlátszóban, illetve jelenleg 90 ember számára szintén 48 dollárért matt fekete vagy fehér színben.

A VicamPlus első körben csak iPhone 5 készülékre tervezték, viszont a mai nap a tok megalkotója elmondása alapján van esély, hogy iPhone 4-re is megvalósuljon. Hasonló megoldás már eddig is létezett az iPhone 4/4S készülékekhez, mint például az OutRide, ami szintén egy hasonló tok, ám csak 1 lencsével van felszerelve, viszont rengeteg kiegészítőt adnak a termékhez, így szinte bármire felszerelhetjük. Az OutRide tokból eddig még nem készült iPhone 5 kompatibilis verzió, így a VicamPlus egy alternatíva lehet azok számára, akik iPhone készülékükkel szeretnének videózni extrém környezetben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

7 hozzászólás

  1. Blabla - 2013.02.02. 22:23

    Ezen a Kickstarter en pénzt gyujtenek hogy beindithassák a vállakozásukat vagyis a legyártást ugye ? na ha ez van akkor van olyan ember aki a saját pénzét önzetlenul nekik adja hogy legyárthassa a kütyüjét és meggazdagodhasson az illetö? vagy az elörendelésekböl gyülik a pénz ? mért nem vesznek fel kölcsönt a banktól ? :D provident XDD

    • Tian - 2013.02.03. 00:32

      Blabla: Úgy van, hogy minden projektnek kitűznek egy x összeget, ami ha az adott idő alatt összegyűlik, akkor elindul a gyártása, viszont ez időszak alatt senkitől nem vonnak le pénzt, csak úgymond “lefoglalod”, és lehetőséged van előrendelni a terméket kedvezményes áron. Tőled csak akkor vonnak le pénzt, ha megvalósult a projekt, viszont ha nem gyűlt össze a “foglalási” pénzekből a kiírt összeg, akkor nem történik semmi, akkor ők nem kapnak semennyit. Igazából annyi előnye van az egésznek, hogy jelen esetben 48 dollárért hozzájuthatsz a VicamPlus-hoz, amit később a többiek már 99 dollárért vásárolhatnak majd meg.

  2. Blabla - 2013.02.03. 14:00

    Aha , kösz :)

  3. R_alf - 2013.02.04. 11:33

    Szerintem ez nagyszü ötlet volt
    En is deszkazok, es mellette fixit is hajtok (örök hajtos kerekpar), es tenyleg jo lencsevegre kapni az extrem esemenyeket
    Ha keretnek egy linket, ahol tudok rendelni azt megköszönnem.
    Igaz nekem i4s-em van, de hatha csinalnak ra is.

    • Tian - 2013.02.04. 17:17

      R_alf: Erre a linkre kattintva megtalálod: http://kck.st/SYR78C

      Van némi esély arra, hogy iPhone 4/4S kompatibilis verzió is lesz belőle. Egy kérdező kommentjére 3 napja ezt írta a tervező: “Okay we will make iPhone 4 case we just need to change the size of tooling, so we can make tooling with iPhone 5 case together. U are able to back us on Monday for iPhone 4 case.”

  4. Peti - 2013.03.24. 17:04

    holl tudok ilyet rendelni ?

  5. Jana - 2013.09.05. 10:20

    Nekem is jó lenne egy ilyen cross motorozok és gopro-ra nem tellik.Iphone 4re kellene nekem is

Szólj hozzá Te is!