Pár hónapon belül megjelenhet a piacon az iPhone 5S

Slemi 2013.01.18. 19:09 Apple, iPhone, Pletykák 12 hozzászólás 3 908

A Wall Street Journal tudósításait követően, amelyek arról szóltak, hogy az Apple csökkentett az iPhone 5 alkatrészeinek gyártásán a viszonylag gyenge kereslet miatt, Peter Misek a Jeffries elemzője újdonsággal állt elő. Misek azt állítja, hogy márciusban elkezdődik az iPhone 5s gyártásának előkészítése, annak érdekében, hogy az új termék június-július körül piacra kerülhessen.

“Ahogy egyre csak terjed a hír arról, hogy az új iPhone gyártását korábban megkezdik, valószínűnek tartom, hogy a kereslet csökkenését figyelhetjük majd meg az első negyedévben, ami az új termék iránti várakozásnak köszönhető. Természetesen ebben az esetben az Apple elkezdi majd csökkenteni a készleteit. Ezért a legyártott iPhone-ok száma is csökkenni fog, körülbelül 48 millióról 44 millióra, ami még így is jóval a 30-35 milliós szám felett van, amitől nagyon sokan tartottak.”

Még decemberben, Misek azt állította, hogy az 5S júniusban kerül majd a piacra, ezzel együtt pedig biztos volt benne, hogy a készülék több színben lesz majd kapható, az akkumulátor élettartamát növelik majd, és az új kütyüt egy 4.8 inches Retina kijelzővel látják el. A mai napon azonban úgy nyilatkozott, semmi bizonyíték nincs arra, hogy a 4,8 inches kijelző a következő szériához lesz. Az elemző megosztotta gondolatait az olcsóbb iPhone-al kapcsolatban is, és azt mondta, hogy az Apple piacra dobhatna egy gazdaságos verziót a készülékből, amely polikarbonátból készül, nem tartalmaz LTE (4G) szolgáltatást, valamint retina kijelzővel sincs felszerelve.

Ami azokat a híreket illeti, amelyek a csökkenő iPhone 5 keresletről szólnak, és ezzel az Apple részvények árát is befolyásolják, Misek megosztotta velünk gondolatait:

Az alkatrészek gyártásának csökkentését Misek így kommentálta, illetve ezekkel indokolta:

-1): Az előző negyedévben volt irreálisan magas a komponensek gyártása, egy feltorlódás miatt.

-2): Az Apple már készíti elő az új iPhone gyártását

-3): Túlbecsülték a keresletet, így az eme optimista elképzelések alá esik.

Az AllThingsD is felelevenített egy pletykát, miszerint a csökkenő komponensgyártást az okozhatja, hogy az Apple IGZO kijelzőkre fog átváltani a jövőben:

Az alkatrészek gyártásának redukálása annak az eredménye, hogy a cég váltani fog a kijelzők terén. Apple közeli források azt állították az AllThingsD-nek, hogy a vállalat teszteli és értékeli az IGZO kijelzőket, készülve a későbbi használatra, habár a forrás arról nem nyilatkozott, hogy eme tesztek jelenleg hol tartanak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Bence vagyok, 20 éves egyetemista. Nagy Apple-rajongó.

12 hozzászólás

  1. Regi - 2013.01.18. 19:36

    Nem lesz 4.8-as kijelzőjű iPhone. Még csak az kéne! Elveszítené a hitelességét az egész, ha az apple menne a csorda után…

  2. iXelet - 2013.01.18. 19:39

    Izgalmasnak tűnik ez a pár infómorzsa, én az akksi élettartam növelésével már vígan kiegyeznék, az izgo az 5S-hez túl korai. Az olcsóbb szifonnál pedig nem hülyeség, hogy LTE helyett max 3G lenne. Itt az országban se tudjuk mindenhol kihasználni nemhogy az LTE-t, de még a 3G-t sem. Az olcsó műanyag mondjuk ha egy spèci katonai polymer lenne amit a kínaik profin gyártanak már ezeregy dologhoz évek óta az nem is tűnne olyan rossz gondolatnak. A színmajmolás meg most trendi, néha az applenél is győzhet a just flow érzés, muszáj nekik is rugalmasan alkalmazkodniuk és reagálni a konkurenciára. Az meg nem izgatna ha a közeli jövőben minden második ember esetleg ocsó szifonnal rohangálna az még így is nagyobb minőségi sztandard lenne mint egy csamcsung, stb..meg több felhasználó=komolyabb élestesztelő körmyezet, gyorsabb rugalmasabb változások, magyarul szebb jobb mi kellene még?

  3. HunXPlayboy - 2013.01.18. 20:25

    iXeletnek igaza van! Teljes mértékben osztom a véleményed!

  4. Nick - 2013.01.18. 20:40

    Jobb aksi es lehet hogy 4 magos proci :D szerintem tobb nagy valtozas nem lesz

  5. Szato - 2013.01.18. 21:03

    Iphoneban pont azt szerettem hogy zartabb “kozosseg” mint az androidos keszulekek es hogy nem tomeg cikk ezzel az olcsobb dologgal elveszti a varazsat az egesz.Szerintem apple-t az vesz aki minoseget szeretne ill. valamilyen mondom kulonbozni akar a tobbi embertol.

  6. IMan - 2013.01.18. 21:33

    4 magos procit ne várjatok!
    iOS 2 se használja ki!

  7. agardy.v - 2013.01.18. 21:45

    Csak nekem ér véget befejezetlenün a cikk? Egyébként ideje lenne már előrukkolni valamivel aztán meglátjuk h mit hoz a jövő…

  8. strucc007 - 2013.01.19. 04:37

    @Szato: a tömegcikkes dolgot csak Magyarországra értetted, ugye?! Külföldön csak annak nincs iPhone-ja, aki nem akar olyat. De… míg régebben tényleg majdnem mindenkinek 4/4S-e volt, addig sajnos vagy hál istennek i5-t nem igazán láttam egészen karácsonyig. Azóta egyre több ember kezében látom…főleg fehéret ;)

  9. SEGA - 2013.01.19. 14:16

    Nem értem, hogy az olcsóbb változat miért más, hogy nem lesz benne LTE? Az i5-öm sem tudja, még mindig, pedig már hányszor megígérték a frissítést. Vagy csak én nem érem el?

  10. Szesze - 2013.01.20. 09:19

    Egyet értek strucc007-el…nem akarom elszomorítani Szato-t de csak Magyarországon nem tömeg cikk az iPhone. :)

  11. szlobopeti - 2013.01.21. 22:37

    Nagyobb IPhone: kamu
    Olcsóbb IPhone: kamu
    Nem tömegcikk: csak Mo-n nem!
    Csökkenő kereslet: Szegeden a Vodánál 44-es várólista….

  12. Szato - 2013.01.22. 12:21

    En nagyon jol tudom.De en Magyarorszagra gondoltam!
    Rem ez csak kamu…

Szólj hozzá Te is!