Jóval olcsóbb lett a Thunderbolt kábel és jön egy rövidebb változat

Slemi 2013.01.15. 20:45 Apple, Kiegészítők 0 db 1 188

Az Apple csökkentette a 2 méteres Thunderbolt kábel árát 49 dollárról 39-re.Az említett kábel, ami adatátvitelre használható, eredetileg 2011 közepén került a piacra. A Thunderbolttal nagyon gyors adatátviteli sebességet érhetünk el, valamint rengeteg kiegészítő és bővítő lehetőség nyílik meg. Két 10 Gbp/s portjával háromszor olyan gyorsan tud adatokat közvetíteni, mint az USB 3.0 és tizenkétszer gyorsabb a FireWire 800nál.

A Thunderbolt kábelünket arra használhatjuk, hogy összekössük egy kütyünket az iMacünkkel a Mac mininkkel, a MacBook Pro-nkkal vagy a MacBook Air-ünkkel. A kábelt arra is igénybe vehetjük, hogy két számítógépünket összekössük, amennyiben mindkettő támogatja a Thunderbolt technológiát, esetleg arra, hogy az iMac-ünket kijelzőként használjuk egy Thunderbolt-tal felszerelt MacBook Pro-nkhoz.

Az árcsökkentéssel egyetemben, az Apple piacra dobott egy rövidebb verziót a kábelből. Az új verzió 0,5 méter hosszú, és 29 dollárba kerül. Mindegyik zsinór természetesen elérhető az Apple online áruházában.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Bence vagyok, 20 éves egyetemista. Nagy Apple-rajongó.

Szólj hozzá Te is!