Hat és félmilliós telefonszámlát okozott egy hibás iPhone

NZsolt 2013.01.10. 16:41 Apple, iPhone 5 hozzászólás 3 165

A BBC szerint egy meghibásodott iPhone készülék a felelős azért a telefonszámláért, melynek végösszege kb 6,5 millió forint volt. A tulajdonos, Chris Bovis alaposan meglepődött, amikor megkapta a hónap végi elszámolást.

Állítása szerint kb. 15 000 forintos számlákat szokott kapni, ehhez képest a hat és fél millió elég nagy ugrás. Amint megkapta a számlát, elvitte a készüléket az egyik Apple Store-ba, ahol az alkalmazottak megerősítették, hogy a telefon meghibásodása okozta a brutális méretű adatforgalmat. Ezután kapcsolatba lépett az Orange céggel ( a mobilszolgáltató) és tájékoztatta őket a fejleményekről, de a szolgáltató az eset kivizsgálásáig kb. 120 ezer forintnak megfelelő összeget akart kicsikarni belőle.

Bovis egyébként az ünnepek előtt vesztette el állását, így érthető, hogy kiborult. A cég végül elengedte Bovis „tartozását” és bocsánatot kértek. „Elnézést kérünk Mr. Bovistól a kellemetlenségekért, amiket ezzel az szokatlanul magas összegű számlával okoztunk.”- mondta a BBC-nek, az Orange szóvivője

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

21 éves egyetemista, a technika messzebbi oldaláról. Kedveli az áram nélkül is működő dolgokat.

5 hozzászólás

  1. Kata - 2013.01.10. 19:26

    De pofatlanok..,

  2. Ikaruga - 2013.01.11. 06:36

    Néhány éve mikor a T-nél az első okost megvettük, külön kértük, hogy ne legyen adatforgalmas internet mert van wifi amin át netezünk a mobilunkkal. Az első havi számlában meg rögtön benne volt kb 15000 ft net. Mi is kicsit hibásak voltunk mert a készülékhez nem értés nem mentesít a számla alól de írtunk egy levelet az ügyf.szolg.nak akik szépen törölték a számlát.

  3. Hammerjoe - 2013.01.11. 18:57

    Én úgy jártam 3-4 éve, hogy a laptopomra fel volt dugva a teló, és elkezdte leszedni a windows-os frissítéseket. Már a végén vettem csak észre. 70 párezres számla jött a Vodától…Az volt a szerencsém, hogy volt internet előfizum, csak elfelejtettek szólni, hogy pont akkor változtattak a csomagok árán. Illetve a számlával küldték a (pár oldalas színes) tájékoztatót, de nem olvastam el….. Érdeklődtem az Ügyf.szolg.-nál, és egy nagyon rendes hölgy segített. Elmondta, hogy mit csináljak/mondjak (jegyzőkönyvet csinált, reklamációról) és lássatok csodát, kb. 15-17E-re apadt le a számla! Nagyon boldog voltam!!

  4. mmmm - 2013.01.11. 22:26

    velem is ugyan ez fordult elő amikor megvettem a 2g-t jópár éve szintén a t-nél. én 52 ezres számlát kaptam, de bárhogy kértem őket nem voltak hajlandóak törölni. (pedig kiemelt ügyfél kategóriába tartozok. vagyis már csak tartoztam mert otthagytam őket :)

  5. Icccuss - 2013.01.13. 12:20

    En tavaly jottem ki Angliaba az elofizus N symbianos keszulekemmel, nem vagyok hulye igy nem is hasznaltam semmit rajta csak a wifit. Otthon meg kijott egy majdnem 20 ezres szamla. Egyszeruen nem ertettuk h mi van, lekertuk a reszletest amit alig akartak elkuldeni, vegul megkaptuk amin az volt hogy egy ket masodpercekre felkapcsolodott a keszulekem a halozatra… Levelezesek, telefonalgatasok utan a szolgaltato elengedte a fizetesi kotelezettseget.

Szólj hozzá Te is!