Robotok fognak dolgozni az amerikai Apple-gyárban?

Helme 2012.12.10. 17:23 Apple, Mac 1 db 1 119

Arról már beszámoltunk, hogy jövőre az USA-ban kezd komputergyártásba az Apple. Legalábbis Tim Cook ezt nyilatkozta az NBC egyik műsorában. Várhatóan a beruházás nagyjából 100 millió dollárba fog kerülni. Már korábban lehetett számítani valami hasonló bejelentésre, ugyanis az Apple-vezér nemrég találkozott az újraválasztott Barack Obama elnökkel.

Ráadásul így ismételten jó kezekben lehet a gyártás, hiszen most folyamatos botrányok vannak, egyre rosszabb minőségűek a termékek, illetve komoly csúszásokkal kell számolni. Az elemzők szerint a gyártási költség is csökkenhet, de ehhez robotikára van szükség.

Nagyon nagy kérdés, hogy az Apple vajon emberekkel vagy gépekkel szerelteti-e össze a termékeket. Jelen pillanatban az USA-ban 8%-os a munkanélküliségi ráta, ami jelentősnek számít. A humán gyártósorok ezen tudnának segíteni, viszont a hatékonyság romolna és a költségek nőnének. Vélhetően hamarosan kiderül, hogy mit fognak alkalmazni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. chris - 2012.12.14. 13:40

    persze hogy robotok kulonben nem erne meg. eloszor fogadkoznak es leteszik a nagy eskut hogy emberek is, ami bejarja a mediat aztan mikor mar felepul a gyar es nem foglalkoznak veluk akkor jonnek a robotok.

Szólj hozzá Te is!