Az iFixit szétkapta és megnézte belülről az új iMac-et

NZsolt 2012.12.05. 08:42 Apple, Mac 2 hozzászólás 1 461

Az iFixit csapata megszerezte a vadiúj, 21,5 inches iMac-et, és nem voltak restek azonnal darabokra szedni, hogy megnézzék, mi is hajtja az Apple legfrissebb gépét.  Már a szétszedésnél gondok akadtak, ugyanis a korábbi iMac-ektől eltérően most nem mágnesekkel oldották meg a képernyő rögzítését a burkolathoz, hanem egy nagyon erős ragasztót használtak.

A csapatnak ezért olvasztó pisztollyal és gitárpengetővel kellett eltávolítani az anyagot, hogy hozzáférjenek a készülék belsejéhez. A kijelző maga egyébként ugyan az a széria, mint amit az előző modellhez használtak( (LG LM215WF3), annyi különbséggel, hogy 5mm-rel vékonyabb. A kijelző után érkezett a meglepetés: az iMac belsejében már „semmi sem a régi”. A HD Face Time kamerához már egy sokkal vaskosabb, strapabíróbb kábel érkezett.

A háttérzajok kiszűréséhez és az élvezhetőbb videotelefonáláshoz már két mikrofont szereltek a gépbe, és a nagy hangszórók sem hiányoznak. A RAM cserélhető, ám sajnos nem lehet egyszerűbben megoldani, mint ahogy a cikk elején írtuk: olvasztópisztoly és gitárpengető kell ahhoz, hogy hozzá lehessen férni a képernyő mögött részekhez.

A hamarosan érkező 27 inches iMac-ben ez már könnyebb lesz, mert annak a hátoldalán találunk majd egy kis nyílást, amin keresztül elintézhető lesz a csere. A processzor egy hővezető csatorna segítségével egyenesen a ventillátorba vezeti a keletkezett hőt. Az iFixit csapata végül 10-ből 3 pontot adott az új iMac-nek szerelhetőség szempontból – a korábbi modellek ehhez képest egy erős 7 ponttal dicsekedhettek. Kíváncsian várjuk, hogy a 27 inches modell milyen ítéletet kap.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

21 éves egyetemista, a technika messzebbi oldaláról. Kedveli az áram nélkül is működő dolgokat.

2 hozzászólás

  1. Kresz - 2012.12.05. 09:59

    Hol lehet jelentkezni az alkatrészekért? (Összerakva):-) Szívesen elhoznám. Még így is örülnék egy iMac-nek, pedig ez már nem karcmentes:-)

  2. keegan - 2012.12.05. 17:51

    egy linket igazán rakhattál volna…

Szólj hozzá Te is!